Evenimentul Zilei > International > ISIS, două VICTORII într-o zi. Atacurile sinucigașe fac RAVAGII
ISIS, două VICTORII într-o zi. Atacurile sinucigașe fac RAVAGII

ISIS, două VICTORII într-o zi. Atacurile sinucigașe fac RAVAGII

Gruparea teroristă a reușit să obțină din nou controlul asupra orașului sirian Kobane, la cinci luni după ce fusese alungată de aici. ISIS a intrat și în Hassaké.

La cinci luni după ce Kobane fusese eliberat de sub ocupația ISIS, jihadiștii au reușit să ocupe din nou orașul, la fel ca și o altă localitate siriană, Hassaké, pe care încearcă să o cucerească de o lună, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Aceste victorii islamiste în sectoarele controlate de kurzi în nordul Siriei survin după o serie de înfrângeri suferite de ISIS în ultima perioadă în provincia Raqqa, mai ales pierderea orașului strategic Tall Abyad, pe unde tranzita luptători și armament din străinătate.

La Kobane, situat la frontiera cu Turcia, luptele dintre teroriști și kruzi continuau joi în centrul orașului, devastat după cele patru luni de lupte crâncene din 2014.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a declarat:

„Jihadiștii au lansat un atac sinucigaș chiar în apropierea postul de trecere spre Turcia, cel puțin cinci persoane au fost ucise. Au izbucnit lupte intense, pe străzi zac cadavre.”

Nu există încă un bilanț al ciocnirilor.

La Hassaké, oraș din nord-estul Siriei, pe care ISIS încearcă să o ocupe de o lună de zile, jihadiștii au cucerit două cartiere aflate anterior sub controlul regimului.

Cel puțin 20 de teroriști și cel puțin 30 de membri ai trupelor guvernamentale au fost uciși în timpul luptelor violente din Hassaké, în cursul zilei de joi, iar controlul localității era împărțit.

Și în Hassaké, ISIS și-a lansat atacul miercuri seara cu un atac sinucigaș la un punct de control.