Sharon Spink spune că este adepta alăptatului extins, adică copilul să fie lăsat să sugă până când decide singur să se oprească.

Nu fac nimic greșit. O femeie ar trebui lăsată să facă ce crede că este bine pentru copilul ei, indiferent dacă asta înseamnă să îi dea lapte praf sau să îl alăpteze cât timp dorește. Imunitatea unui copil nu este definitivată decât după șase-șapte ani, așa că anticorpii din laptele matern continuă să îi furnizeze protecție”, și-a justificat britanica alegerea pentru jurnaliștii de la Th Sun.

Un alt motiv pentru care insistă să își mai alăpteze fiica este faptul că dinții copiilor încep să cadă cam tot de la vârsta de șase-șapte ani. „Asta este modalitatea în care natura ne spune că trebuie să ne alăptăm mai mult copiii decât ce se spune acum în societatea occidentală”, crede Sharon.

Comentariile celor care au citit despre alegerea femeii nu sunt tocmai măgulitoare.

„Când fiica ei o să ceară o țigară când are doar 9 ani, mama ce o să facă. Îi dă?” se întreabă un cititor. ”Foarte posibil o să aibă nevoie de mulți bani pentru terapie, atât ea, cât și fetița, pentru tratarea anxietății de separare”, este de părere un altul.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă la sân a copiilor până la vârsta de șase luni și combinarea alăptării cu alimente până la doi ani.