Evenimentul Zilei > Politica > IRONIILE lui Predoiu la adresa lui Tudorel Toader: „N-a dat drumul ghilotinei, dar a aprins fitilul unei bombe.”
IRONIILE lui Predoiu la adresa lui Tudorel Toader: „N-a dat drumul ghilotinei, dar a aprins fitilul unei bombe.”

IRONIILE lui Predoiu la adresa lui Tudorel Toader: „N-a dat drumul ghilotinei, dar a aprins fitilul unei bombe.”

Cătălin Predoiu a lansat mai multe ironii, pe Facebook, la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu privire la concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Predoiu consideră că deciziile ministrului că nu a dat "drumul ghilotinei", însă prin acţiunile sale a "aprins fitilul unei bombe". ”Unii aşteptau astāzi o ghilotinā ministerialā peste capetele parchetelor. Eu am spus de ieri (vezi interviu 22) cā nu va cere revocarea. Şi aşa a fost. Dar, atenție! Toader e mai şmecher decat pare. N-a dat drumul ghilotinei, dar a aprins fitilul unei bombe. De ce? Pentru cā a spus douā lucruri: 

1. Nu revoc, pentru cā nu e oportun; 
2. Procurorii nu pot ancheta guvernul pentru emiterea de acte normative.
De ce spun cā a amorsat o bomba? Pentru cā: 
1. Ce nu e oportun azi, poate fi oportun mâine. 
2. Dacā procurorii se mai sesizeazā cu un nou caz OUG 13, vezi pct.1, adicā va cere revocarea. 
În alte cuvinte, Toader Tudorel Ministrel tocmai a întins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel. Şi nu e scutul de la Deveselu”, a scris Predoiu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora. El a precizat că evaluarea şefilor celor două instituţii a fost făcută de el, fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare. Toader a susţinut, însă, că este oportună "instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ", iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii.