Ironii după ce ISU Tulcea a monitorizat și fotografiat un incendiu de vegetație la Sulina. „Altceva ce să facă?”

Ironii după ce ISU Tulcea a monitorizat și fotografiat un incendiu de vegetație la Sulina. „Altceva ce să facă?” sursa foto: ISU Delta, Pichetul Nave Operative Crișan

În județul Tulcea, în zona orașului Sulina, au avut loc mai multe incendii de vegetație, în weekendul trecut. Flăcările au ars mai multe zone de vegetație, sâmbătă, iar duminică focul a izbucnit din nou.

Comentariu ironic al lui Patrick André de Hillerin, după incendiile de vegetație de la Sulina

Într-o postare publicată pe contul de Facebook, jurnalistul Patrick André de Hillerin a ironizat modul în care au acționat reprezentanții ISU Tulcea. Care au trimis câțiva oameni care să supravegheze zona.

sursa foto: ISU Delta, Pichetul Nave Operative Crișan

„În sfârșit, în cazul incendiilor de vegetație de la Sulina s-a trezit și ISU Delta. A trimis la fața locului "1 ofițer și 7 subofițeri de la Pichetul Nave Operative Crișan, cu două ambarcațiuni care monitorizează zona”. Altceva ce să facă? Monitorizează. Suntem nedrepți. Fac și poze foarte mișto, calitative, nu ca amatorii de cetățeni”, a scris Patrick André de Hillerin

„În data de 15 ianuarie, ora 16,00, au fost identificate două zone incendiate, respectiv dinspre zona Cardon spre oraş Sulina şi al doilea focar între canalul Busurca şi canalul Centura. În data de 16 ianuarie, au fost monitorizate cele două zone incendiate şi s-a constatat că erau active, iar alte două zone erau cuprinse de flăcări, respectiv în zona de strictă protecţie Vătafu Lunguleţ de la canal Impuţita spre Lacul Roşu şi al doilea incendiu între canal Cardon de-a lungul Dunării spre mila marină 7”, anunțau oficialii de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Ne puteți urmări și pe Google News

Sancțiunea pe care o riscă persoanele vinovate de aceste incendii

„În scopul prevenirii incendierii vegetaţiei, informăm proprietarii şi deţinătorii de terenuri că arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, este strict interzisă. Conform OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, completată şi modificată, nerespectarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amendă contravenţională al cărei cuantum este cuprins între 3.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice şi respectiv între 25.000 – 50.000 lei pentru persoane juridice”, mai afirmau cei de la ARBDD.