Fabrica lui Irinel Columbeanu, preluată de suedezi. Se va produce mobilă pentru Ikea
- Iulia Moraru
- 8 februarie 2024, 11:38
Investitorii suedezi au achiziționat fosta fabrică de materiale de construcții deținută anterior de fostul milionar român Irinel Columbeanu.
Compania lui Irinel Columbeanu a avut de suferit din cauza unor datorii semnificative, care au determinat declanșarea unei proceduri lungi de lichidare judiciară.
Fabrica lui Irinel Columbeanu, transformată într-una de mobilă
Potrivit primarului, noul investitor suedez are planuri mari cu fabrica din Târgu Cărbunești, județul Gorj. Aceasta va fi transformată într-una de mobilă, care va produce materiale pentru Ikea.
„Investitorul a cumpărat de la lichidator o parte din terenurile și clădirile pe care le avea fosta fabrică a domnului Irinel Columbeanu la Târgu Cărbunești.
A solicitat emiterea unui certificat de urbanism pentru construirea unei fabrici pentru materiale folosite la realizarea de mobilier pentru un cunoscut brand internațional”, a spus primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău.
Noua fabrică va genera 150 de locuri de muncă noi în localitate
În jur de un an și jumătate este estimat timpul până când producția va începe la fosta fabrică a lui Irinel Columbeanu. Se anticipează că aceasta va genera aproximativ 150 de noi locuri de muncă.
În ciuda vânzării fabricii, primăria din Târgu Cărbunești nu a reușit să-și recupereze banii, conform afirmațiilor făcute de către edilul local.
Irinel Columbeanu rămâne încă dator cu suma de 600.000 de lei.
„Din păcate, la primărie nu au ajuns mulți bani, pentru că prima dată trebuie să își recupereze banii statul și ANAF-ul. Avem o datorie de recuperat. Suntem înscriși la masa credală”, a mai spus edilul, potrivit igi.ro.
Irinel Columbeanu a deschis fabrica în anul 2006
În anul 2006, Columbeanu a inaugurat fabrica în Târgu Cărbunești. Alegerea sa de a investi în Gorj a fost determinată de faptul că această regiune reprezenta zona natală a tatălui său.
Irinel Columbeanu a afirmat că a descoperit un tip nou de ciment revoluționar, adaptabil și la temperaturi extrem de scăzute.
„Am făcut la Targu Carbunești o fabrică ce va produce acest nou produs pe care l-am denumit după mine, «columbeanit». Voi intra pe piața construcțiilor și cred că voi revoluționa acest domeniu. Am făcut la Târgu Cărbunești o fabrică ce va produce acest nou produs pe care l-am denumit după mine. Practic este vorba despre un altfel de ciment.
Se întărește rapid, iar timpul de uscare se poate regla. Timpul de construcție va fi mai scurt, poate fi turnat la temperaturi mici, așa încât se va putea lucra și iarna”, spunea la vreme respectivă omul de afaceri Irinel Columbeanu, care mai susținea că cimentul său poate fi folosit și la -30 de grade Celsius.