Evenimentul Zilei > Actualitate > Iranul se pregătește intens de război. „Dronele sinucigașe” amenință SUA și Israelul
Iranul se pregătește intens de război. „Dronele sinucigașe” amenință SUA și Israelul

Iranul se pregătește intens de război. „Dronele sinucigașe” amenință SUA și Israelul

Iranul a prezentat recent o serie de drone de mici dimensiuni, dintre care unele seamănă cu dronele kamikaze iraniene Ababil. Acest tip de dronă, precum și Qasef, au fost testate de iranieni în războiul din Yemen.

„Forța Terestră a Armatei Iraniene a dezvăluit șapte realizări militare de înaltă tehnologie dezvoltate pe plan intern, inclusiv sisteme de apărare aeriană, vehicule aeriene fără pilot (UAV) și dispozitive de război electronic”, au anunțat cpmandanții iranieni.
Citiți mai multe articole conexe.

Radar specializat în interceptarea dronelor

Iranul a creat, de asemenea, un nou radar speliazat în identificarea drone, anunță Press TV. „Sistemul Taha 1400 folosește antene direcționale pentru a acoperi în mod inteligent o zonă largă de operare și a menține siguranța în zbor a diferitelor drone pe teritoriul inamicului. Sistemul este inteligent și ușor, un consumator de joasă tensiune și poate fi instalat rapid. Un sistem de bruiaj terestru utilizat pentru combaterea dronelor ostile și a sistemelor controlate de la distanță au fost printre noile realizări militare dezvăluite duminică. ”


Atenție la vaccinul Johnson & Johnson. Și bărbații sunt în pericol


Iranul declară, de asemenea, că are un nou motor micro-turbojet Ranesh-1 (Propulsion-1) al Forțelor Terestre, care poate fi utilizat în diferite drone, avioane ușoare cu un singur loc și o gamă largă de sisteme de rachete și bărci fără pilot. „Motorul turbojet este suficient de ușor pentru a genera o tracțiune de mare viteză, funcționează pe diferite tipuri de combustibil, are un plafon de serviciu ridicat în comparație cu motoarele cu piston, poate transporta sarcini utile și poate crește considerabil recordul de rezistență la zbor într-o varietate de drone”.

Dronele. „atuul Iranului”

Iranienii vorbesc, de asemenea, de un sistem TIAM 1400 montat pe dronă care este folosit pentru detectarea radarelor inamice și supravegherea aerului.
Iranul a prezentat recent imagini ale unui portavion din SUA obținute cu ajutorul unor drone. Comandanții militari iranieni au declarat, de altfel, că dronele sunt „atuul” țării lor împotriva SUA. Un general iranian de vârf i-a avertizat de asemenea pe „sioniștii” din Israel.Se reface Axa care a trecut întreaga lumea prin foc? Vor să-și transforme forța economică în putere geopolitică


Anunțurile belicoase au venit după zvonurile despre un atac cu drone asupra unei nave aflate în largul Siriei și după ce grupurile irakiene susținute de iranieni au folosit o dronă pentru a ataca o instalație americană din Erbil.
Dronele iraniene stârnesc deja îngrijorare la Washington și Tel Aviv. Șeful Comandamentului Central al SUA, Kenneth McKenzie, a avertizat că superioritatea aeriană a SUA a suferit din cauza amenințării acestora, scrie Jerusalem Post.

Generalii în rezervă îl somează pe Macron să oprească „dezintegrarea” Franței. Pericol de război civil