În postarea de pe pagina de Facebook, Bădălău preia un comentariu al jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, care susţine ipotezaGermania se află în spatele Klausmaidanului de la Bucureşti.

La întrebarea dacă Germania are, dincolo de multitudinea de multinaționale și fundații, suficiente resurse pentru a manipula viața internă a României până la dinamizarea unor demonstrații anti-guvernamentale, răspunsul este un DA evident. Germania, și nu altcineva, este cea care a făcut repetiția generală la Kiev, fiind pricipalul organizator extern al Euromaidanului. De ce nu s-ar afla Germania și în spatele Klausmaidanului de la București?", susține Sorin Roșca Stănescu, citat de președintele executiv al PSD.

"Este oare nerăbdătoare Germania să vadă cum, prin îndeplinirea programului PSD, salariile angajaților corporațiilor germane cresc prin efectul legii? Este nerăbdătoare oare Germania să vadă cum același program obligă corporațiile germane să înceapă să plătească, așa cum se cuvine, impozite în țara în care a realizat profituri?", afirmă sursa citată.

Niculae Bădălău a fost numit în funcția de președinte executiv al PSD la sfârșitul lui 2016, după ce postul a rămas vacant prin  excluderea lui Valeriu Zgonea din rândurile social-democraţilor, potrivit b1.ro.

Ca sursa citată Sorin Roșca Stănescu (condamnat în Dosarul Rompetrol), Bădălău are în spate un trecut penal: condamnat pentru furt pe vremea lui Ceaușescu (1988), implicat într-o suspectă afacere imobiliară de milioane (2006), suspectat de DIICOT de spălare de bani (2008).