Asigurarea securității celor trei consilieri i-a costat pe contribuabilii din Minneapolis circa 63.000 de dolari în ultimele trei săptămâni, a declarat un purtător de cuvând al municipalității, potrivit unei relatări a canalului Fox 9.

Consilierii Andrea Jenkins, Phillipe Cunnigham și Alondra Cano sunt susținători vehemenți ai reducerii finanțării Departamentului de Poliție al Minneapolis și au declarat că au fost ținta a numeroase amenințări cu moartea.

Într-un mesaj trimis canalului Fox 9, Cunningham afirmă:

„Nu mă simt confortabil să discut public despre amenințările cu moartea la adresa mea sau despre nivelul de securitate pe care îl am în prezent pentru a mă proteja de aceste amenințări.”

El a precizat că serviciile private de securitate sunt temporare.

La rândul său, Jenkins a afirmat că a solicitat să fie protejată de când a devenit membră a consiliului municipal.

„Îngrijorarea mea este numărul mare de naționaliști albi din orașul nostru și alte mesaje de amenințare pe care le-am primit”, a scris ea într-un e-mail adresat Fox 9.

Consiliul municipal din Minneapolis a început să acționeze pentru reducerea finanțării poliției, conform cererii formulate de Black Lives Matter, imediat după moartea lui George Floyd, pe 25 mai, în timp ce era arestat pentru deținere de bani falși.

Departamentul de poliție al orașului nu are informații despre amenințări la adresa membrilor consiliului municipal, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Minneapolis pentru Fox 9.

Jenkins susține că nu a informat poliția despre amenințările pe care le-a fi primit prin mesaje pe telefon, e-mail și rețelele sociale, deoarece s-a declarat foarte ocupată cu combaterea pandemiei și cu rezolvarea crizei sociale ce a urmat morții lui George Floyd.

Alți oficiali municipali din Statele Unite au fost și ei ținta criticilor, după ce s-a dezvăluit că beneficiază de servicii private de protecție în timp ce acționează pentru slăbirea departamentelor de poliție din orașele lor.

Președintele Consiliului Municipal din Los Angeles, de exemplu, Democratul Nury Martinez, a fost acuzat că folosește agenți de poliție ai LAPD ca gărzi de corp personale, în timp ce militează pentru reducerea bugetului Departamentului.