Bombă în dosarul Crevedia. Ionuț Doldurea recunoaște că încălca legea

Bombă în dosarul Crevedia. Ionuț Doldurea recunoaște că încălca legeaExplozie stație GPL Crevedia: Sursa Foto: Arhiva EVZ

Ionuț Doldurea, proprietarul stației GPL din Crevedia, a fost interogat de procurorii de la Parchetul General în data de 27 septembrie. A fost prima oară când a oferit declarații procurorilor cu privire la activitatea desfășurată la stația GPL înainte de explozie.

Ionuț Doldurea a admis existența unei zone de parcare pentru cisterne la Crevedia și a confirmat că se desfășurau activități de transvazare acolo.

Cu toate acestea, el nu a reușit să ofere o explicație clară pentru explozie. Este de părere că aceasta ar fi putut fi cauzată de o defecțiune tehnică sau o manevrare greșită a unuia dintre șoferi, conform surselor judiciare citate de Știrile ProTV.

Ionuț Doldurea a fost audiat două ore la Parchetul General

Sesiunea de audiere a durat două ore și a reprezentat prima ocazie în care Ionuț Doldurea a discutat despre acest subiect în fața procurorului. El a fost convocat anterior în calitate de suspect și apoi ca inculpat în două rânduri separate.

În momentul exploziei de la Crevedia se muta gaz lichefiat dintr-o cisternă în alta. Mai multe controale au avut parte la stația din Crevedia, iar în 2020 s-a găsit o pompă de transvazare neomologată.

Cinci oameni au murit în urma exploziei de la stația GPL din Crevedia, ce a avut loc în seara de 26 august. Ionuț Doldurea e fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea.

Cisterna care a povocat accidentul aparține firmei Flagas

Sursa foto: _INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Averea lui Doldurea și a asociatului acestuia

Pe parcursul perioadei de sechestru, a fost dezvăluită și averea impresionantă a celor doi parteneri implicați în afacerea care funcționa în mod ilegal.

Ionuţ Doldurea și asociatul său, Cosmin Stângă, au fost acuzați de distrugere din culpă, care a avut consecințe dezastruoase. Amândoi au fost plasați în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

În cazul lui Doldurea, procurorii au pus sub sechestru un imobil din București şi șapte conturi bancare. În ceea ce-l privește pe Cosmin Stângă, procurorii au pus sechestru pe șapte clădiri situate în București. Precum și pe opt conturi bancare.

De asemenea, Flagas SRL, firma deținută de cei doi, a fost afectată de măsurile dispuse de procurori. A fost instituit sechestru pentru cinci clădiri din Botoșani, patru din Călărași, 28 din Dâmbovița, șase din Giurgiu, 19 din Ilfov și pentru un imobil situat în județul Olt.