Evenimentul Zilei > Monden > Ion Țiriac șochează din nou. Cu ce s-a afișat în lume. Foto în articol
Ion Țiriac șochează din nou. Cu ce s-a afișat în lume. Foto în articol

Ion Țiriac șochează din nou. Cu ce s-a afișat în lume. Foto în articol

Nu mai e un secret pentru nimeni că Ion Țiriac este un pasionat al mașinilor și, potrivit unor surse, acesta ar avea în colecție peste 300 de autourisme de colecție. Numai că, de data acesta Ion Țiriac a apărut cu un ”colos” după cum veți remarca în imagine.

Noua achiziție a lui Ion Țiriac este uimitoare. Mastodontul dezvoltă 755 cai-putere. Miliardarul a cheltuit 100.000 de dolari pe un imens Shelby F-150, o mașină care s-a vândut în doar 500 de exemplare, potrivit celor relatate de digisport.

Acesta a apărut în imensa mașină – fabricată în 2018 – în zona patinoarului de lângă aeroportul ”Henri Coandă”. Motorul ”colosului” dezvoltă 755 cai-putere, cu un motor V8 de 5 litri.

shelby

Omul de afaceri Ion Tiriac și-a mai adaugat în ultima perioadă 14 automobile la colecția sa, ajunsă la peste 300 de autoturisme. Printre acestea, se regăsesc primul model BMW din istorie și primul Renault economic, dar și un Mercedes de peste 1 milion de euro. Dintre cele 14 noi exponate, piesa de rezistență este un autoturism din anul 1937, lansat în editie limitată.

În colecție se află una dintre cele 83 de unitati Mercedes Benz 540K, produse de-a lungul istoriei. Un alt exemplar a fost deținut de printul Bernhard al Olandei și tot un asemenea automobil a condus si Jack Warner, unul dintre fondatorii Warner Bros Studios. Printre acestea se află și fosta mașină a lui Elton John.

Ion Țiriac, depășit în topul celor mai bogați români Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român al momentului. Anunțul surpriză a fost făcut de revista Capital, care susține că omul de afaceri a fost depășit de frații Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman). Astfel, deținătorii Dedeman au o avere estimată la 2 -2.1 miliarde de euro. Ion Țiriac este al doilea în acest top (1.9 – 2 miliarde de euro), iar podiumul este completat de Daniel Dines (UiPath, 1.2 – 1.3 miliarde de euro).

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: