Evenimentul Zilei > Politica > Ion Iliescu despre înregistrarea falsificată din „Le Figaro”: „Am citit cu uimire amestecată cu dezgust”
Ion Iliescu despre înregistrarea falsificată din „Le Figaro”: „Am citit cu uimire amestecată cu dezgust”

Ion Iliescu despre înregistrarea falsificată din „Le Figaro”: „Am citit cu uimire amestecată cu dezgust”

Jurnalistul Paul Cozighian a publicat marți seară un interviu oferit de Ion Iliescu pentru publicația „Le Figaro”. În înregistrare Ion Iliescu afirmă că facturile interioare din PSD sunt cauzate de problemele juridice ale liderului PSD, Liviu Dragnea.

Publicația franceză „Le Figaro” susține într-un articol apărut online că fost președinte Ion Iliescu chiar a spus că liderul PSD „este o perioadă dificilă, confuză pentru partid, care trăiește cea mai gravă criză a sa”.

Înregistrarea a fost difuzată la Realitatea TV și a avut un titraj în limba română al conversației purtată în limba franceză. Într-un fragment-cheie Ion Iliescu pare face remarci dure la adresa președintelui PSD, conform Antena3.ro

Ion Iliescu: „Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic"
 
Ion Iliescu a văzut înregistrarea și a confirmat falsul acesteia, scriind pe blogul personal: „Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.
Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România. Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării.
În ultima perioadă,  am ales să fiu cât mai puțin implicat în viața politică din PSD și din România. Iar când voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fără mijlocirea presei, române sau străine.
Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datorează scuze și rectificarea respectivelor afirmații”

În replică, Paul Cozighian, autorul articolului din "Le Figaro" afirmă: „Nu sunt invenții. Interviul cu Ion Iliescu există înregistrat! O să-l difuzez”.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: