Evenimentul Zilei > Politica > Ion Iliescu, despre o eventuală excludere a lui Valeriu Zgonea: „NU va rezolva nimic! Să nu repetăm GREȘELILE TRECUTULUI!” . Care sunt SFATURILE lui Iliescu pentru Dragnea și liderii PSD
Ion Iliescu, despre o eventuală excludere a lui Valeriu Zgonea: „NU va rezolva nimic! Să nu repetăm GREȘELILE TRECUTULUI!” . Care sunt SFATURILE lui Iliescu pentru Dragnea și liderii PSD

Ion Iliescu, despre o eventuală excludere a lui Valeriu Zgonea: „NU va rezolva nimic! Să nu repetăm GREȘELILE TRECUTULUI!” . Care sunt SFATURILE lui Iliescu pentru Dragnea și liderii PSD

Fostul președinte Ion Iliescu a intervenit miercuri, din nou, în războiul Dragnea-Zgonea, susţinând că securea războiului trebuie îngropată de urgenţă.

Concret, el le-a transmis o scrisoare deschisă (postată pe blog) liderilor Comitetului Executiv Naţional, în care avertizează că eventuala excludere a lui Valeriu Zgonea din PSD nu va rezolva nimic. Mesajul lui Iliescu vizează unitatea şi solidaritatea PSD, în perspectiva apropiatelor alegeri locale. „Evenimentul Zilei” publică scrisoarea lui Ion Iliescu.

„Dragi prieteni, membri ai Comitetului Executiv Național. Mă adresez dumneavoastră într-un moment pe care îl consider delicat pentru partid. Considerați acest mesaj drept expresia îngrijorării mele, îngrijorare determinată de evoluțiile la vârful partidului. Esența acestui mesaj este un apel la unitate și continuitate în PSD. Să nu repetăm greșeli ale trecutului, care ne-au costat.

Înainte de orice, partidul are responsabilități atât față de membrii și simpatizanții săi, de oamenii de stânga din România, cât și față de toți cetățenii.

Trebuie să-și facă datoria, nu să se piardă în lupte pentru putere, care nu au nicio miză pentru români.

Știți foarte bine că nu sunt adeptul excluderilor și al altor măsuri de forță. Ele ne-au făcut mult rău. Dacă apelăm și acum la așa ceva, nu vom rezolva nimic.

Reamintesc faptul că și președintele partidului, și președintele său executiv au fost aleși de membrii de partid, respectiv de delegații la Congres, pentru ceea ce au făcut pentru partid. Domnul Liviu Dragnea a dat măsura capacităților sale de organizator în anii care s-au scurs de la venirea sa în partid. I-am transmis, vineri, după anunțarea sentinței, faptul că am considerat și consider lipsită de sens condamnarea sa. Domnul Valeriu Zgonea a venit în PSD în anii în care eram în opoziție, în urmă cu două decenii, și îmi amintesc de entuziasmul cu care își asuma răspunderi și lucra în folosul partidului.

Nu este de folos nimănui conflictul acesta. PSD trebuie să se concentreze pe campania pentru alegerile locale, unde avem ceva de demonstrat: că suntem partidul cu un program coerent de guvernare locală, pentru prosperitatea comunităților locale. Este timp, după alegeri, pentru o analiză aprofundată a situației din partid.

Închei reiterând apelul meu la calm și la responsabilitate.

Ion Iliescu”