„Mi s-a părut mai mult decît firească această preocupare cu vădite note de neliniște. De cînd lucrează în presă, Robert Turcescu a reușit să devină o instituție. Apărînd seară de seară, meșterind momente de excepție în bătălia cu  dușmanii lui Traian Băsescu el trece, mai ales pentru fanii lui Traian Băsescu, drept un  membru al familiei lor”, subliniază Ion Cristoiu.

„Am precizat aceste lucruri pentru a motiva de ce vineri seara, aflînd că B1 Tv va difuza un interviu cu Robert Turcescu, am lăsat cartea despre Cuba lui Castro și m-am așezat în fața televizorului. Luînd în serios promo-ul emisiunii, eram curios să văd reacția lui Robert Turcescu la înjurăturile lui Victor Ponta. Aflat la New York, soțul Dacianei a zis despre Robert Turcescu: „Tot acest puroi va ieşi la suprafaţă în aceste zile. Eu nu văd procesul de aflare a adevărului ca pe o răzbunare. Eu cred că noi suntem superiori. Dar de aflat adevărul, de spus românilor «Uite cine era Turcescu şi nu doar Turcescu, şi alţii» este un act de dreptate”.
Robert Turcescu s-a manifestat ca un gazetar incisiv. Verbul său l-a demolat mai ales pe Victor Ponta, de care-l leagă o ură nu numai politică, dar și personală.
Iată cum a reacționat Robert Turcescu la satisfacția de ceafă lată PSD-istă a măruntului Titulescu: „Este dreptul domnului Ponta să judece în felul acesta. Sunt convins că Ponta și-a făcut o judecată dreaptă în legătură cu această declarație pe care a făcut-o. Dacă a ajuns la o astfel de concluzie, domnul Ponta are dreptatea lui când spune lucrul acesta. Aici vorbim de părerile subiective ale unor oameni și ele trebuie respectate”.
Nici primii creștini nu erau mai iertători cu scîrbele de romani care-i dădeau la lei ca Robert Turcescu cu Victor Ponta!
Pe mine, cel puțin, reacția lui Robert Turcescu m-a lăsat cu gura căscată.
Spre deosebire de alții, eu îl cunosc sau pretind că-l cunosc pe  Robert Turcescu.
Mi-e greu să cred că acesta e Robert Turcescu, cel care a fost timp de zece ani pe baricadele gazetăriei fără milă cu politruciii acestei țări.
O fi altul care se dă drept Robert Turcescu? Să fie, într-adevăr, cum spun unii bolnav psihic? Să fie o criză mistică? Să fie o piesă de teatru interpretată magistral de Robert Turcescu? Dvs ce credeți? Că pe mine cazul mă depășește deja”, încheie jurnalistul Ion Cristoiu.