Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ion Cristoiu: „Pariez pe anticipate. Iohannis, Orban și Ciolacu joacă o comedie”
Ion Cristoiu: „Pariez pe anticipate. Iohannis, Orban și Ciolacu joacă o comedie”

Ion Cristoiu: „Pariez pe anticipate. Iohannis, Orban și Ciolacu joacă o comedie”

Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Marcel Ciolacu joacă o comedie a cărei finalitate va fi alegerile anticipate. Între cei trei există o înțelegere pe această temă și fiecare se adresează propriului electorat, încercând să-l convigă de faptul că nu-și dorește alegeri înainte de termen, dar că nu are ce face, este de părere jurnalistul Ion Cristoiu.

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat pentru Evenimentul Zilei evenimentele din aceste zile, începând cu moțiunea de cenzură depusă de PSD și desemnarea lui Ludovic Orban ca premier.

„Este o comedie jucată de Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Marcel Ciolacu care nu vor să spună cetățenilor că se îndreaptă spre anticipate. Și atunci, ei joacă această comedie mimând o criză reală și vom ajunge la anticipate în vreme ce ei vor spune în fiecare seară la televizor că nu vor să se ajungă acolo”, a declarat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a precizat că decizia președintelui Klaus Iohannis era previzibilă încă de aseară, când a făcut referire la o Românie divizată.

„Ceea ce s-a era previzibil de dimineață și era de așteptat după discursul de aseară când președintele a prezentat o Românie divizată între reformiștii, europenii, modernii, internaționalii, reprezentați de PNL, iar pe de altă parte de PSD-iștii. Și aseară și astăzi, Klaus Iohannis a făcut propaganda în favoarea alegerilor anticipate, încercând să convingă electoratul de dreapta că este nevoie de acestea ca să aducă majoritatea PNL. Faptul că dimineață PNL-ul, partidul lui Klaus Iohannis, l-a desemnat pe Ludovic Orban a fost o confirmare că acesta va fi premier. Era greu de presupus că președintele Klaus Iohannis nu le-ar fi spus celor de la PNL să propună pe altcineva, dacă ar fi vrut”, a arătat Ion Cristoiu pentru Evenimentul Zilei.

În opinia sa, nominalizarea Cabinetului Orban 2 reprezintă un al doilea pas spre declanșarea alegerilor anticipate, primul pas fiind adoptarea moțiunii de cenzură, care a declanșat mecanismul anticipatelor: „Am spus de mai multă vreme că mecanismul pentru alegeri anticipate va fi declanșat dacă va trece moțiunea de cenzură”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE