Evenimentul Zilei > Politica > Ion Cristoiu, despre faptul că Victor Ponta este cel mai APRECIAT intelectual: „Faptul că este pe primul loc ar trebui să îi dea de GÂNDIT și lui Klaus Iohannis, și lui Dacian Cioloș”
Ion Cristoiu, despre faptul că Victor Ponta este cel mai APRECIAT intelectual: „Faptul că este pe primul loc ar trebui să îi dea de GÂNDIT și lui Klaus Iohannis, și lui Dacian Cioloș”

Ion Cristoiu, despre faptul că Victor Ponta este cel mai APRECIAT intelectual: „Faptul că este pe primul loc ar trebui să îi dea de GÂNDIT și lui Klaus Iohannis, și lui Dacian Cioloș”

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat sondajul conform căruia Victor Ponta este cel mai apreciat intelectual român. Fostul premier este urmat în top de Corneliu Vadim Tudor și de președintele Klaus Iohannis.

Jurnalistul Ion Cristoiu e de părere că acest sondaj ar trebui să le dea de gândit lui Klaus Iohannis, dar și premierului Dacian Cioloș.
Aș interpreta-o politicește. Anul acesta, dacă sunt alegeri într-un singur tur, PSD-ul la locale spulberă. Victor Ponta a plecat în culmea gloriei, pe un lucru pentru care mulți români au zis că nu trebuia să plece. Tot ce se întâmplă acum cu guvernul tehnocrat este raportat la Ponta.(…) Fiind un guvern nesprijinit de niciun partid, el este ciuca bătăilor.Se naște un sentiment de frustrare la cei care nu l-au votat pe Ponta la prezidențiale văzând cum se comportă Klaus Iohannis. Cred că sondajul arată popularitatea lui Victor Ponta. Totul se raportează la acea guvernare a lui. Este vorba de o întrebare deschisă, înseamnă că a fost o mișcare prin care în numele intelectualului, oamenii s-au pronunțat în legatură cu politicienii. Faptul că el a fost pe primul loc, ar trebui să îi dea de gândit și lui Klaus Iohannis și lui Dacian Cioloș”, a spus Ion Cristoiu la B1 TV.
Unii apar în mentalul colectiv pentru că sunt omameni cultivați de presa și sunt vedete. Nu ne putem pronunța asupra capacității de a aprecia a românilor. Este vorba de admirație. Acolo era un criteriu – admirația. Întrebarea era pe cine admiră. Cred că a fost ceva confuz. Nu întotdeauna actorul admirat este și apreciat”, a mai spus Ion Cristoiu.

Potrivit unui sondaj realizat de IRES, Victor Ponta este cel mai apreciat intelectual român. Fostul premier este urmat în top de Corneliu Vadim Tudor și de președintele Klaus Iohannis. Ponta se poate mândri că se află, conform acestui sondaj, înaintea unor nume ca Mihai Eminescu, Andrei Pleșu sau Mircea Cărtărescu.  
Scriitori precum Petre Ţuţea, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici sau Mircea Cărtărescu se află la coada clasamentului.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: