De ce este mic numărul de cazuri de infectări din România

De ce este mic numărul de cazuri de infectări din România

Numărul mic de cazuri de infectări cu care se mîndrește Ludovic Orban are o explicație simplă: Se fac prea puține testări. Dinadins! :

Un interviu acordat postului Tv Digi 24, pentru care s-a întrerupt timp de o oră și ceva ședința de Guvern în desfășurare (caz unic în istoria României, deoarece o ședință de guvern se întrerupe doar dacă pe premier îl lovește cufureala și atunci una care durează mai mult decît altele) i-a dat posibilitatea lui Ludovic Orban să se mîndreasacă din nou cu mărețele victorii repurtate de România în lupta cu Coronavirus grație conducerii mărețe a cuplului Orban – Iohannis

Realizator: Și dacă ar fi să discutăm despre răspunsul dat de guvernul dumneavoastră în fața acestei crize pînă acum, cum evaluați strategia de acțiune?

Ludovic Orban: Nu-mi place să vorbesc. Am propria autoevaluare, dar vă puteți uita, comparați cu alte țări. Primul caz de coronavirus în România, prima persoană a fost diagnosticată pozitiv în data de 26 februarie. În data de 26 februarie, în Spania erau două persoane diagnosticate pozitiv, în Franța erau 12 persoane diagnosticate pozitiv. Pot să vă dau și Italia, care avea peste 150 de persoane diagnosticate pozitiv și putem analiza astăzi care este numărul de cazuri. În România avem 2.738 de cazuri confirmate, diagnosticate, în timp ce în Spania, care vă repet în data de 26 februarie avea 2 cazuri, este vorba de zeci de mii de cazuri. În Franța, de asemenea, este vorba de zeci de mii de cazuri. Nu vreau să dau cifrele, deși le cunosc, iar în ceea ce privește bilanțul deceselor, putem constata că în România numărul de decese este mult mai mic, mult mai mic și gîndiți-vă că asta s-a întîmplat în România, în condițiile în care în România au venit din ţări cu o răspândire foarte largă, cu număr foarte mare de cazuri, au revenit peste 250 de mii de români din Italia, din Spania, din Germania, din Franța, din Marea Britanie.”

Nu e prima oară cînd Ludovic Orban face din numărul mic de cazuri de infectări raportate oficial un prilej de fudulie electorală.

Dacă i-ai crede raportările la Franța, Spania, Italia, te întrebi cum dracu de nu s-a pus la cale și în aceste țări o Operațiune din partea Sistemului pentru ca guvernele alese la ultimele scrutine să fie răsturnate și locul lor să-l ia Guvernul PNL. Nu excludem după trecerea Crizei ca alde Florin Cîțu, Violeta Alexandru și Marcel Vela să fie ceruți împrumut de către Marile puteri ale lumii pentru a rezolva la fel de strălucit probleme țărilor respective cum au rezolvat în România problemele Crizei.

Numărul mic de cazuri prin raportare la alte țări poate fi explicat și ca un miracol. Cei care susțin că România e Grădina Maicii Domnului vor fi îndreptățiți să creadă că o armată de îngeri fac în văzduhul țării noastre un scut protector împotriva virusului. Credința într-un miracol românesc poate fi cu atît mai puternică cu cît din zonele roșii ale Europei au venit de la debutul Crizei sute de mii de români. În orice altă țară din Europa un asemenea număr ar fi produs zeci de mii de infectări dacă ne gîndim că cei mai mulți dintre noii veniți n-au făcut o zi carantină, fie și pentru că la graniță cu o sută de euro în declarația pe propria răspundere treci nu numai fluierînd, dar și însoțit de ploconelile funcționarilor. Toate datele din orașele centru de județ cu localități umplute pînă la refuz de cei veniți arată o mulțime poliglotă care-și plimbă fudulă limba străină pe marile bulevarde. 

Ei uite că România oferă lumii, Istoriei, un caz unic, explicabil doar prin postura de Grădină a Maicii Domnului:

Deși sînt toate datele ca la noi numărul de infectări să fie mult mai mare decît în alte țări, la noi în cifrele oficiale sînt mult mai mici.

Enigma a fost demult dezlegată de către presa care nu e Miluită:

Avem un număr mic de cazuri de infectări prin raportare la alte state, nu pentru că locuim în Grădina Maicii Domnului, nu pentru că am avut privilegiul de invidiat de alte popoare de a fi conduși de Ludovic Orban și de Klaus Iohannis, ci pentru că numărul de testări e mic, incredibil de mic față de alte state. 

Cifrele, date de presa încă Nemiluită, sînt edificatoare:

Din 26 februarie 2020 pînă pe 2 aprilie 2020, România a făcut 28.475 teste. Asta nu înseamnă 28.475 de persoane testate, deoarece o persoană a fost testată de mai multe ori.

Cazuri raportate de infectare, potrivit Grupului de Comunicare Strategică:

Cu puțin peste 3000. 

La peste o lună de la debutul Crizei, Italia raportează 115.000 cazuri de infectare și aproape 14.000 de morți. Da, dar a realizat aproape 600.000 de teste

Marea Britanie raportează puțin peste 33.000 de cazuri și aproape 3000 de decese. Da, dar a realizat aproape 200.000 de teste.

Germania a declarat 85.000 de cazuri și 1.107 decese. Da, dar a făcut 800.000 de teste.

De ce are România un număr atît de mic de infectări? Pentru că se fac puține teste.

De ce se fac puține teste? Pentru ca Regimul Iohannis să se poată mîndri cu un număr mic de infectări.

Instrumente de testare sînt, dar Ludovic Orban, lovit de paranoia capitalului electoral, refuză să le folosească.

Nu altfel se explică boicotarea inițiativei lui Adrian Streinu Cercel de a face teste în București pentru un sondaj privind comportamentul Coronavirusului.

Inițiativa înseamnă sporirea numărului de teste în România. 

Ceea ce înseamnă creșterea numărului de cazuri de infectări raportate oficial. 

E mai mult decît o iresponsabilitate.

E o crimă.

Din motive politicianiste, Ludovic Orban, sub măreața oblăduire a lui Klaus Iohannis, administrează românilor o lovitură mortală.

Pentru că:

  1. Numărul mic de testări creează posibilitatea ca mase întregi de infectați să circule prin România. Cum mulți infectați nu au simptome, putem spune că în România circulă nestingherite adevărate bombe Coronavirus.
  2. Numărul mic de testări creează impresia de număr mic de infectări. Și dacă numărul e mic, mai ales ca urmare a glorioasei Guvernări Liberale, atunci românii sînt tentați să iasă din case. În țările cu multe testări și prin urmare cu multe cazuri raportate oficial, populația stă în case înfricoșată de posibilitatea infectării și nu de posibilitatea amenzilor. Cum să nu creadă românii că statul în casă e o măsură a autorităților fără justificare cîtă vreme ei află de la premier, zi de zi, că la noi lucrurile sînt infinit mai bune ca în alte țări, că România evită cu brio Criza?