Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis:”Cred că opoziția scrie deja ultimele fraze din moțiune”
Iohannis:”Cred că opoziția scrie deja ultimele fraze din moțiune”

Iohannis:”Cred că opoziția scrie deja ultimele fraze din moțiune”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convocat pentru săptămâna viitoare partidele parlamentare la consultări pentru a găsi împreună cele mai bune soluții pentru implementarea rezultatelor referendumului pe justiție din 26 mai, dar a vorbit și despre o posibilă moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

Întrebat de jurnaliști dacă este momentul unei moțiuni de cenzură, Klaus Iohannis a declarat: ”E oportună, cum să nu fie oportună, cred că opoziția scrie la ultimele fraze din moțiune. Eu, cel puțin, asta aș face”.

Totodată, Klaus Iohannis a vorbit și despre soluțiile care trebuiesc găsite ”pentru a nu se repeta fiasco-ul de la aceste alegeri”.

”Am început discuții informale și sunt convins că se găsesc soluții ca să nu repetăm fiasco-ul de la aceste alegeri. Această catastrofă a fost organizată de guvernul PSD. Vina politică e la guvern, nu are rost să căutăm vina în altă parte. Vinovați sunt miniștrii de Interne și Externe. Nici nu mă interesează demisia lor, eu am cerut demiterea lor, ca sancțiune politică”, a mai spus Iohannis.