Evenimentul Zilei > Politica > VESTE BUNĂ pentru dascăli și medici. Iohannis va PROMULGA legea care prevede MAJORAREA SALARIILOR în Educație și Sănatate
VESTE BUNĂ pentru dascăli și medici. Iohannis va PROMULGA legea care prevede MAJORAREA SALARIILOR în Educație și Sănatate

VESTE BUNĂ pentru dascăli și medici. Iohannis va PROMULGA legea care prevede MAJORAREA SALARIILOR în Educație și Sănatate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat,miercuri, într-o conferință de presă la Cotroceni, că va promulga legea privind majorarea salariilor în Sănătate şi Educaţie.

Întrebat în legătură cu legea care vizează majorarea salariilor celor din Educație și Sănătate, după decizia CCR, șeful statului a răspuns "o voi promulga" 

Curtea Constituíonală a României a decis, miercuri, că legea care modifică ordonanţa privind salarizarea bugetarilor, după ce a respins sesizările formulate de PNL şi de Guvern, este constituţională. Hotărârea CCR este definitivă şi general obligatorie. 

Atât Executivul, cât şi 65 de deputaţi PNL au formulat câte o obiecţie de neconstituţionalitate față de Legea privind aprobarea OUG 20/2016 pentru modificarea şi completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. 

Pe 7 noiembrie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat ordonanța de urgență nr. 20 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în medie cu 15% în Educaţie şi Sănătate.