Prezent la Bruxelles la reuniunea Consiliului European, preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliştii români şi despre scandalul declanşat în urma cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Mai exact, şeful statului a vorbit şi despre controversele iscate după invocarea legii 303/2004, despre care analiştii au spus că l-ar obliga pe preşedinte să accepte revocarea.

"Am auzit aseară, printre multe lucruri şi un lucru care pare interesant. Dacă legea prevede o posibilitate sau o oportunitate, atunci ea nu poate fi cenzurată. Dacă legea prevede că preşedintele revocă, e o chestiune de oportunitate politică. Preşedintele decide dacă revocă sau nu. ", a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Întrebat însă cine va face analiza şi cât va dura întreg procesul, şeful statului a mărturisit: "Noi avem la Cotroceni departamente de specialitate. Oamenii aceia sunt foarte bine pregătiți pe juridic și pe constituțional și vor face o analiză serioasă. Atâta vreme cât nu am văzut un raport, mi-e greu să fac o evaluare. Va dura un pic."