În momentul în care a fost întrebat despre discuțiile lansate de Liviu Dragnea, referitoare la suspendarea lui, Iohannis nu doar că nu s-a declarat îngrijorat, ci s-a amuzat teribil. "Pot să vă răspund informal? Ha, ha, ha", a reacționat președintele.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, spre deosebire de colegul de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, el își dorește începerea procedurilor de suspendare a președintelui. "Eu aş vrea. Să vedem dacă domnul Tăriceanu şi-a schimbat opinia. Eu în continuare o susţin fără niciun fel de ezitare pe Viorica Dăncilă şi o susţin din toate punctele de vedere. Şi ea a început să fie ţintă. Dar acest guvern, pe care ăştia vor să-l dea jos prin violenţă – că nu se vor opri, dar nici noi nu stăm cu mâinile în sân. Şi asta vreau să-i asigur pe toţi membrii de partid", a declarat Liviu Dragnea, marți seara, la Antena 3.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis consideră că președintele PSD a ajuns prea departe. A făcut referire la presupusa tentativă de asasinat a acestuia.  „Nu am auzit niciodată despre așa ceva, dar cum s-a vehiculat la televizor, mi s-a părut că omul deja are fricile, obsesiile și coșmarurile unui dictator”, a afirmat președintele. El a adăugat că se referă la Liviu Dragnea când spune asta.