Iohannis respinge ideea lui Ponta. Se va face un nou Referendum?!

Iohannis respinge ideea lui Ponta. Se va face un nou Referendum?!

Klaus Iohannis respinge propunerea lui Victor Ponta, de a se face o revizuire mai largă a Constituţiei, odată cu transpunerea în legislaţie a rezultatului referendumului din 26 mai.

„Nu este neapărat de dorit să mergem pe o revizuire largă a Constituției în această configurație. Avem un rezultat al referendumului care trebuie pus în aplicare. Revizuirea amplă se poate discuta ulterior. În acest moment, după părerea mea, condiţiile pentru o amplă revizuire a Constituției nu sunt date”, a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a afirmat că un viitor referendum pentru revizuirea Constituţiei trebuie să aibă loc cât mai repede şi să fie suprapus altui tip de alegeri.

„Referendumul pentru revizuirea Constituției trebuie organizat când se poate. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Ar fi cel puțin ciudat să se organizeze referendumul între alegeri. Românii nu cred că agreează să vină la vot de patru ori. Nu cred că e o problemă ca referendumul să fie suprapus peste alte alegeri. Nu este obligatoriu pe prezidențiale, putem să venim la fel de bine pe locale sau chiar parlamentare”, a mai explicat Iohannis.

Ne puteți urmări și pe Google News