Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, mutare-surpriză în plină criză sanitară. Se întâmplă duminică, la prima oră
Iohannis, mutare-surpriză în plină criză sanitară. Se întâmplă duminică, la prima oră

Iohannis, mutare-surpriză în plină criză sanitară. Se întâmplă duminică, la prima oră

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, duminică dimineaţa, Institutul Clinic Fundeni.

Potrivit agendei şefului statului, afişată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis se va afla la Institutul Fundeni începând cu ora 9,30.

La finalul vizitei, preşedintele va susţine o declaraţie de presă.

Sistemul din România trebuie regândit din temelii

Vizita președintelui Iohannis la Isntitutul Fundeni vine la doar câteva zile după ce acesta a declarat că Sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii.

„Sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii. Subfinanțarea, lipsa de modernizare, corupția endemică, incompetența și neimplicarea. Toate au măcinat sistemul nostru medical și au făcut mulți profesioniști să plece din țară. E meritul medicilor că prin eforturi uriașe salvează vieți și vindecă pacienți în ciuda tuturor dificultăților.

Doar reforme autentice făcute de o majoritate care lucrează pentru români pot schimba aceste defecte substructurale”.

România va depăși criza sanitară

În urmă cu câteva zile, șeful statului a declarat că este sigur de faptul că România va depăși criza sanitară și sunt optimist

„Este esențial să combatem dezinformarea și fake news care sădesc neîncredere. Atât timp cât dovezile științifice susține eficiența și siguranța vaccinurilor și le indică principalul factor pentru stoparea pandemiei, trebuie să ne unim eforturile pentru o campanie de succes a vaccinării.

România va depăși criza sanitară și sunt optimist, pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate. Trebuie să respectăm regulile și sunt sigur că în 2 săptămâni vom vedea rezultate și mai bune. Ne dorim să protejăm viața tuturor românilor, să avem o relansare economică robustă și să deschidem cât mai repede școlile. Să dăm dovadă de solidaritate și să ne concentrăm cu toții pe soluții”, a mai spus Klaus Iohannis.

Campania de vaccinare intră în linie dreaptă

În ceea ce privește campania de vaccinare, Iohannis a declarat: „România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea.

Vaccinarea se va face etapizat și va începe pe grupe de populație. E vorba în prima fază de personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă. Au fost stabilite condițiile generale. Am solicitat o dată în plus să comunice clar și transparent aceste măsuri atât personalului medical, cât și populației”.