Actul normativ completează art. 102 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi prevede că „majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime; valori superioare ale punctului de pensie pot fi stabilite prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat, cu respectarea prevederilor legii responsabilităţii financiar-fiscale nr. 69/2010 şi în concordanţă cu strategia fiscal-bugetară corespunzătoare”.

Iohannis a mai semnat decretul de promulgare a Legii pentru completarea art. 8 din Legea 291/2007 privind intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României, potrivit Administrației Prezidențiale

De asemenea, a mai promulgat Legea pentru stimularea personalului de cercetare, dezvoltare şi inovare din instituţii de învăţământ superior de stat şi unităţi de cercetare-dezvoltare-inovare din sistemul naţional în vederea impulsionării procesului de dezvoltare economico-socială şi culturală a României, precum şi Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2016 pentru modificarea şi completarea OUG 195/2005 privind protecţia mediului, precum şi pentru modificarea art. 3 din OUG 32/2015 privind înfiinţarea Gărzilor forestiere.

Te-ar putea interesa și: