Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, IRONII la adresa PSD: „Le-aș recomanda, cu foarte mare căldură, să meargă acasă”
Iohannis, IRONII la adresa PSD: „Le-aș recomanda, cu foarte mare căldură, să meargă acasă”

Iohannis, IRONII la adresa PSD: „Le-aș recomanda, cu foarte mare căldură, să meargă acasă”

Președintele Klaus Iohannis a persiflat coaliția PSD-ALDE pentru măsurile economice pe care inițial le-a anunțat, iar apoi le-a retras, și le-a recomandat „PSD-iștilor, cu foarte mare căldură”, să plece „acasă” și să se gândească la programul de guvernare.

Întrebat cum afectează măsurile economice anunțate de coaliția PSD-ALDE, iar apoi retrase, Iohannis a răspuns că „dacă se introduc în discuția publică noțiuni noi care sunt promovate, apoi retrase, este o eroare politică gravă. Eu le-aș recomanda PSD-iștilor cu foarte mare căldură să meargă acasă, să judece propriul program, iar când știu ce vor, să iasă în fața nației și să spună”. 

De asemenea, întrebat cum comentează primirea care i s-a făcut, șeful statului a declarat că „nu am știut, dar recunosc că am luat-o ca și un semn de respect. Dacă cei din sală care au cântat au dorit ca asta să-mi prezinte, eu am ascultat ce mi-au cântat și am trecut mai departe. Cred că este mai important să ascultăm și ce vine din sufletul oamenilor, nu numai ce vine din protocol”.

În ceea ce privește schimbul de steaguri, Iohannis a punctat că „sunt simboluri puternice, este rezonabil să ne uităm și în jur. Steagul despre care vorbiți (steagul Ținutului Secuiesc – n.r) a dus la multe discuții, și politice. Acest steag a venit și cu revendicări politice, iar acest lucru este complicat”.

El a declarat, după participarea la dezbaterea „Coerenţă şi transparenţă – exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna'”, că „sunt convins că această discuţie a reuşit să dea un pic de speranţă că lucrurile sunt auzite, văzute şi se poate merge spre o rezolvare”.

Iohannis şi-a început vizita în Harghita şi Covasna, astăzi, cu o dezbatere alături de reprezentanţii administraţiei publice locale din cele două judeţe. El a fost întâmpinat de autoritățile locale cu imnul secuiesc, iar din reacţiile acestuia se poate deduce că acesta a fost un moment-surpriză.

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, i-a oferit preşedintelui Klaus Iohannis un steag al Ţinutului Secuiesc, pe care a trecut atât data la care șeful statului a câştigat alegerile, cât şi data de astăzi, când a venit în judeţele Harghita şi Covasna.