„Încep această declarație de presă prin a transmite condoleanțe familiei diplomatului român ucis în atacul din Kabul. În semn de recunoștință și apreciere, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să îl decorez, post-mortem, cu Ordinul Steaua României, în grad de cavaler, cu însemn de război. Îi urez multă sănătate românului rănit în același atac.

În continuare, mă refer la un subiect cu implicații profunde. În urmă cu câteva săptămâni, tragedia de la Caracal ne-a arătat cât de multe și profunde sunt disfuncționalitățile din unele instituții: corupția, indiferența. Toate au dus la un deznodământ cutremurător: incapacitatea statului de a salva viețile cetățenilor.

Am cerut Guvernului să adopte măsuri până la finalul lunii august, am și indicat în CSAT ce măsuri esențiale ar trebui luate. PSD continuă să ignore rezolvarea urgențelor importante pentru cetățeni.

Am văzut doar câteva măsuri luate la cald, sub presiunea publică și grija de a muta șefi de la o instituție la alta. Tot ce avertizam despre buget, din păcate, s-a adeverit: investiții majore nu se fac, spitale și autostrăzi nu se construiesc. Așa arată o guvernare eșuată. Au fost dați afară prea mulți profesioniști. Guvernul PSD a făcut mult rău României. Ar fi trebuit să plece de mult. Românii își doresc o altă guvernare. Și o vor avea.

Citește și: Klaus Iohannis va face pace cu Viorica Dăncilă! Când va accepta noile propuneri de miniștri

Băsescu, exploziv despre SIE. Sfat pentru Iohannis

Te-ar putea interesa și: