Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis dă ULTIMATUM Guvernului să retragă OUG privind AMNISTIA și MODIFICAREA Codului Penal
Iohannis dă ULTIMATUM Guvernului să retragă OUG privind AMNISTIA și MODIFICAREA Codului Penal

Iohannis dă ULTIMATUM Guvernului să retragă OUG privind AMNISTIA și MODIFICAREA Codului Penal

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, într-o postare pe Facebook, că cele două OUG referitoare la graţiere şi la modificarea Codului Penal "sunt neavenite, inacceptabile și par a fi făcute cu dedicație". El solicită Executivului să retragă cele două proiecte de ordonanță de urgență.

"Proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgenţă", a explicat Iohannis, într-o postare pe rețeaua de socializare.