Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis: „Colaborarea serviciilor de intelligence din statele europene este esenţială pe fundalul creşterii alarmante a terorismului”
Iohannis: „Colaborarea serviciilor de intelligence din statele europene este esenţială pe fundalul creşterii alarmante a terorismului”

Iohannis: „Colaborarea serviciilor de intelligence din statele europene este esenţială pe fundalul creşterii alarmante a terorismului”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că aşteaptă de la SRI continuitate şi consecvenţă în acţiuni şi în rezultate, punctând totodată necesitatea colaborării între serviciile de intelligence din statele europene în contextul creşterii "alarmante" a terorismului.

"În primul rând, aştept continuitate şi consecvenţă în acţiuni şi în rezultate. În materie de securitate nu este loc decât de profesionalism 100%.

O colaborare esenţială

Consider că, pe fondul creşterii alarmante a ameninţării teroriste în Europa, colaborarea şi coordonarea serviciilor de intelligence din toate statele europene este esenţială", a spus Iohannis, în conferinţa comună cu şeful SRI, Eduard Hellvig, după prezentarea bilanţului activităţii serviciului pe anul trecut.

Siguranţă versus respectarea drepturilor

Potrivit Agerpres, el a arătat că, în plan intern, SRI îi revine în continuare misiunea privind apărarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei. "Cred că cetăţenii aşteaptă de la serviciu două lucruri în mod special: să fie în siguranţă şi să le fie respectate drepturile şi libertăţile. În ambele direcţii, SRI are o datorie importantă", a completat şeful statului.