Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis a promulgat legea care stabileşte sporuri pentru medicii care au intervenit la Colectiv
Iohannis a promulgat legea care stabileşte sporuri pentru medicii care au intervenit la Colectiv

Iohannis a promulgat legea care stabileşte sporuri pentru medicii care au intervenit la Colectiv

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea de aprobare a OUG prin care le sunt acordate sporuri pentru medicii şi asistenţii care au lucrat suplimentar după tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 63 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Parlamentul a adoptat, pe 15 decembrie, cu 212 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi o abţinere proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, cu 46 de amendamente admise.

Unul dintre acestea propune sporuri pentru cei care au lucrat suplimentar în urma tragediei petrecute în seara de 30 octombrie la Colectiv.

Astfel, potrivit amendamentului, suplimentarea vizează personalul care a acordat îngrijire, asistenţă medicală, consiliere şi transport sanitar, dar şi personalul care a însoţit pacienţii transferaţi în spitalele din străinătate.