Evenimentul Zilei > Actualitate > Iohannis a decorat mai mulţi oficiali din MAI. Șeful Poliției Române, Petre Tobă, consilierul Ilie Botoş și Mircea Olaru, printre cei decorați
Iohannis a decorat mai mulţi oficiali din MAI. Șeful Poliției Române,  Petre Tobă, consilierul Ilie Botoş și Mircea Olaru, printre cei decorați

Iohannis a decorat mai mulţi oficiali din MAI. Șeful Poliției Române, Petre Tobă, consilierul Ilie Botoş și Mircea Olaru, printre cei decorați

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, cu prilejul Zilei Unirii, decretele de decorare cu Ordinul „Steaua României” a secretarului de stat în MAI, Ilie Botoş, a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, a şefului Jandarmeriei, Mircea Olaru, dar şi a şefului Poliţiei de Frontieră şi a şefului DGA, anunță Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale preşedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de decorare a unor conducători din Ministerul Administraţiei şi Internelor, ”cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate”.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a a conferit Ordinul Naţional ”Steaua României”, în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, generalului magistrat Ilie Botoş, care ocupă funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne.

Iohannis a mai conferit Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, colonelului (r) Baranga Dan-Cornel şi Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, chestorului general de poliţie Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, dar şi chestorului de poliţie Nicolae Gheorghe şi Adelei-Loredana Neagu, şefa de Cabinet a ministrului Gabriel Oprea.

De asemenea, preşedinte Klaus Iohannis a acordat Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru civili, chestorului principal de poliţie Nelu Pop, care deţine funcţia de director general al Oficiului Român pentru Imigrări.

Şeful statului a mai acordat Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, general-maiorului Mircea Olaru, şeful Jandarmeriei Române, chestorului general de poliţie Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, chestorului general de poliţie, Tudor Dănuţ, secretar general adjunct în MAI, chestorului-şef de poliţie Florea Oprea, subsecretar de stat în MAI şi chestorului principal de poliţie Arion-Ţigănaşu Jănică, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie.

Iohannis a mai acordat Ordinul Naţional ”Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, generalului de brigadă Ioan Baş, generalului de brigadă Vasilică Ovidiu şi colonelului Cornea Nicolae, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, Elenei Ciocan şi lui Bogdan Tohăneanu, secretar de stat în MAI.

Decorarea a fost făcută la propunerea lui ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: