Evenimentul Zilei > Politica > Ioan Oltean: Sunt VICTIMA sistemului pe care PARTIDUL din care fac parte l-a construit şi consolidate
Ioan Oltean: Sunt VICTIMA sistemului pe care PARTIDUL din care fac parte l-a construit şi consolidate

Ioan Oltean: Sunt VICTIMA sistemului pe care PARTIDUL din care fac parte l-a construit şi consolidate

Ioan Oltean s-a declarat “victimă a unui sistem construit şi consolidat de propiul său partid”. Fostul lider PDL spune că se află în imposibilitate de a se apăra.

Oltean a mai declarat, în cadrul unui interviu pentru luju.ro, că prima victimă a sistemului a fost Adrian Năstase, dar şi că majoritatea celor care au picat în capcana sistemului fac parte din PDL.

"Este un mare adevar. Fac parte sau sunt victima unui sistem pe care partidul din care am facut parte l-a construit si l-a consolidat. Si nu doar eu. Chiar altii, mai mari decat mine, sunt victime ale aceluiasi sistem pentru ca ei l-au creat. Recunosc, a fost un sistem in care nu am crezut, dar pe care l-am sustinut pentru ca era vointa partidului. Nenorocirea mare stiti care este? Ca cei care la vremea respectiva criticau cu vehementa si foarte serios si pertinent ceea ce faceam noi, sistemul pe care noi il cream si il consolidam, astazi sunt ei cei care il consolideaza mai abitir si il sustin.

 "Nu stiu cine conduce DNA-ul. Stiu doar ca eu sunt o victima a acestui sistem si o spun cu toata responsabilitatea. De zile bune fac deliciul presei nationale, deliciul vietii politice romanesti, iar eu sunt totalmente neputincios, neavand nicio posibilitate sa ma apar si sa ma justific.

Despre relaţia cu Traian Băsescu, Ioan Oltean spune că nu a fost niciodată apropiat de fostul şef al statului.

"Am fost vazut si sunt si astazi vazut ca unul care a fost apropiat de Traian Basescu. Eu nu am fost apropiat de Traian Basescu niciodata. Am fost insa un membru disciplinat de partid si un om care si-a facut treaba pe functia pe care a avut-o. Nu am avut niciodata informatii care sunt raporturile lui Traian Basescu cu DNA-ul, in ce masura se influenteaza sau se conduc unii pe altii. Dar stiu un lucru. Ca am participat direct si am sustinut sistemul care astazi functioneaza.

"Prima victima majora in plan politic a fost Adrian Nastase, care, la vremea respectiva, am crezut, si cred si astazi, ca a fost nevinovat. Cum au fost si alte victime din Opozitia fata de Traian Basescu, in primul rand, nu fata de Partidul Democrat Liberal. In ultimul timp, majoritatea victimelor sunt din vechiul Partid Democrat Liberal, printre care ma numar si eu. Care sunt argumentele sau care este motivatia pentru care s-a intamplat acest lucru nu stiu. Cel putin pana in momentul acesta, niciuna dintre victimele actualului sistem nu a fost judecata si nu se afla in posesia unei hotarari judecatoresti pentru a vedea care este situatia. La prima vedere, din ceea ce a spus fiecare, rezulta clar ca nu erau probe evidente pentru tratarea lor in felul acesta, pentru ridicarea lor din plina strada, pentru incarcerarea lor sau pentru trimiterea lor in fata insantelor de judecata. Repet, nu am nicio explicatie pentru faptul ca suntem astazi principalii vinovati", sunt afirmaţiile uluitoare ale lui Oltean.

"Avem astazi un Parlament foarte slab, lipsit de personalitate, un Parlament care tot timpul a raspuns la comenzi, fie de la Cotroceni, fie de la Piata Victoriei, fie la comenzile unor lideri politici. Nu avem un Parlament care sa fie puternic, care sa reprezinte natiunea asa cum trebuie si care sa creeze un climat de democratie si de siguranta pentru cetateni. Avem un Parlament care astazi este condus de o alta institutie. Si stim cu totii care este cea care conduce astazi Parlamentul. Este DNA! Este incontestabil! Nu putem sa ascundem acest lucru. Ati vazut, nu exista nicio solicitare a Directiei Nationale Anticoruptie care in ultimul timp sa fi fost respinsa, decat numai din greseala.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: