Evenimentul Zilei > Politica > Ioan Oltean: PDL va organiza în 8 februarie un miting de proporţii împotriva guvernului
Ioan Oltean: PDL va organiza în 8 februarie un miting de proporţii împotriva guvernului

Ioan Oltean: PDL va organiza în 8 februarie un miting de proporţii împotriva guvernului

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat vineri, la Bistriţa, că în data de 8 februarie, la Bucureşti, partidul său pregăteşte un miting 'de proporţii' împotriva guvernului Ponta, la care sunt aşteptaţi să participe cel puţin 15.000 de membri de partid.

‘PDL iese din starea de penitenţă şi trebuie să iasă din starea de penitenţă în care a intrat de doi ani de zile, în urma guvernării. Cred că a stat destul şi a aşteptat actuala guvernare să-şi respecte angajamentele şi să guverneze în raport cu ceea ce a promis de-a lungul ultimilor ani întregului popor. PDL trebuie să devină în fapt, nu numai în Parlament, ci şi în afara Parlamentului, partidul care conştientizează poporul de neajunsurile guvernării. Ceea ce s-a întâmplat în perioada aceasta este mai mult decât strigător la cer, mai mult decât motivat pentru ca PDL să realizeze că suntem în faţa unui guvern care nu va putea niciodată să guverneze această ţară în interesul general’, a afirmat vicepreşedintele PDL.
Liderul democrat-liberal a anunţat că prima acţiune a partidului va avea loc în 8 februarie, în stradă, când se va organiza un miting de protest împotriva guvernului.
‘Penitenţa s-a terminat, PDL trebuie să iasă la luptă şi să manifeste cu maximă exigenţă faţă de actuala guvernare. Şi prima noastră ieşire publică, în stradă, va fi în 8 februarie, când în Bucureşti se va desfăşura un miting de proporţii, la care sperăm că vor participa cel puţin 15.000 de membri ai PDL, pentru a demonstra şi a dovedi neajunsurile actualei guvernări’, a spus Oltean, adăugând că la protest sunt aşteptaţi toţi cei nemulţumiţi de actuala putere.
În opinia lui Ioan Oltean, actualul guvern poate fi dat jos numai prin acţiuni în stradă. ‘Singura modalitate prin care aceştia pot fi daţi jos este, din păcate, ieşirea în stradă a populaţiei. Apărarea statului de drept şi a instituţiilor statului de drept, apărarea interesului general trebuie făcută în stradă. Acolo este singurul loc unde, în momentul acesta, PDL şi toţi cei care sunt conştienţi de necesitatea unei asemenea lupte pot să devină eficienţi. Am constatat cu toţii că nici intervenţia liderilor politici europeni, nici intervenţia unor instituţii europene, nici intervenţia oamenilor de bine din această ţară, nici intervenţia opoziţii nu sunt de natură a conştientiza actual putere de drumul greşit pe care a mers’, a explicat Oltean.
Vicepreşedintele PDL a adăugat că România se află ‘în pragul falimentului şi al dezastrului’ din punct de vedere economic şi al imaginii externe şi că astfel de acţiuni de protest vor continua, urmând a fi corelate şi cu manifestările gândite pentru campaniile electorale din acest an.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: