"În opinia mea, PNL-ul a făcut o mare greşeală atunci când la Congresul extraordinar a adoptat o rezoluţie prin care fixă ca imuabila denumirea PNL, ceea ce la prima vedere ar părea că este o chestiune asupra căreia nu se negociază. Noi credem că totul se negociază şi totul este negociabil", a spus Ioan Oltean, la RFI.

Potrivit acestuia, PNL și PDL sunt acum "două partide care sunt manate, cel puţin la prima vedere, dacă vreţi, să nu mă duc în profunzime, de dorinţa lor comună de a realiza o forţă politică care nu să fie o contrapondere la PSD, ci să fie o speranţă pentru poporul român pentru perioada care urmează".

 "Aş vrea să fie un lucru foarte clar: PDL nu este un partid de vânzare, nu este un partid care se poate contopi într-un alt partid. Este un partid apropiat ca dimensiune de PNL. Deci nu putem vorbi de o fuziune prin absorbţie nici din punct de vedere juridic, nici din punct de vedere politic", a mai spus Ioan Oltean.

Sâmbătă, la Congresul PNL, noul președinte al PNL, Klaus Iohannis i-a anunțat pe liberali că noua formațiune rezultată din fuziunea cu democrat-liberalii se va numi PNL. Mai mult, a fost adoptată și o rezoluție în acest sens. Anunțul a stârnit furia democrat-liberalilor. Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a spus că nu știe de unde a avut Iohannis mandat să facă acel anunț pentru că el nu i l-a dat și a avertizat că "PDL nu este un partid pe care să-l atârni la butonieră". Ulterior, Iohannis a precizat pe Facebook că a fost doar concluzia sa în urma întâlnirilor formale și informale avute cu democrat-liberalii.