Investiția majoră în sistemul de învățământ din Republica Moldova. Apar 10.000 de manuale în limba română

Investiția majoră în sistemul de învățământ din Republica Moldova. Apar 10.000 de manuale în limba română Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Trei licee din Republica Moldova vor beneficia de suport financiar pentru a implementa măsuri de eficiență energetică. De asemenea, vor fi editate 10 000 de manuale în limba română de nivelul A1 și A2 pentru persoanele înscrise în Programul național de limba română, inclusiv refugiații ucraineni, anunță Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Digitalizare și eficiență energetică pentru trei școli

În total, în acest scop, vor fi alocați peste două milioane de euro. Un Memorandum de colaborare în acest sens a fost semnat astăzi, 18 aprilie 2024, între Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Organizația Internațională „People in Need”.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Educației din Republica Moldova a spus că ,,ne bucurăm mult să semnăm acest memorandum de cooperare cu partenerii noștri cehi de la Organizația ,,People in Need” în domenii strategice pentru MEC”.

Ministrul Educației, Dan Perciun

Sursa foto. Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

La rândul său, Guillermo Llinas, director din Republica Moldova „People in Need”, a notat: „Această investiție semnificativă se va concentra pe două domenii de interes: digitalizarea și eficiența energetică a instituțiilor de învățământ și dezvoltarea sistemului național de educație.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Prânzuri gratuite pentru copiii din familii defavorizate din aceste școli

Cele trei instituții de învățământ care vor fi eficientizate energetic sunt: Liceul Teoretic ,,Matei Basarab” din Chișinău, Liceul Teoretic ,,Ștefan cel Mare” din Bălți și Liceul Teoretic „Mihail Ciachir” din Ceadîr-Lunga, care face parte din Rețeaua Școlilor Model.

Copiii ucrainenilor vor fi încadrați în școli

În afară de suportul acordat în cadrul Programului de limba română și eficientizarea energetică a instituțiilor de învățământ, vor fi oferite prânzuri gratuite pentru copiii din familii defavorizate care își fac studiile la școlile model. De asemenea, vor fi susținute mai multe acțiuni ce țin de încadrarea copiilor refugiați din Ucraina în procesul educațional din Republica Moldova.