Evenimentul Zilei > Actualitate > Inventar demn de un magazin de lux acasă la unul din inculpații din dosarul DRDP
Inventar demn de un magazin de lux acasă la unul din inculpații din dosarul DRDP

Inventar demn de un magazin de lux acasă la unul din inculpații din dosarul DRDP

Cine s-a obișnuit să ia șpagă, nu va renunța aproape niciodată. Aceasta e concluzia la care au ajuns anchetatorii de la DNA ce investighează dosarul de corupție în care, marți dimineața au fost reținute opt persoane, și în care trei parlamentari PSD au calitatea de suspecți.

În timpul perchezițiilor la una din inculpate oamenii legii au descoperit un inventar demn de un magazin de lux. Este vorba de domiciliul Elisabetei Miutescu, reangajată în sistem la un an după ce a fost destuită în urma unui scandal internațional. La percheziția efectuată în vila femeii, anchetatorii au descoperit un pistol cu gaze, 16 ceasuri Rolex, aproape 12.000 euro și peste 10.000 lei, scrie Pressalert.ro.

În sarcina acesteia, procurorii au reținut nu mai puțin de 36 de acte materiale de luare de mită. Perchezițiile în acest dosar au fost efectuate în contextul unei anchete a DNA Timișoara care a început de la denunțul unei angajate care lucra în vama Nădlac 2. Aceasta a reclamat faptul că i se cerea lunar o taxă de protecție, de către superiori, pentru a rămâne la cântărirea camioanelor.

Una din șefele femeii era Elisabeta Miutescu, cea care a cerut celor de la AC/DC șpagă, pentru a permite camioanelor cu echipamente să iasă din țară. Fapta a avut loc în 2010, suma solicitată fiind de 1.500 de euro, câte 50 de euro pentru fiecare camion cu echipament.

După ce totul a ieșit la iveală au urmat anchete, iar patru angajați ai CNADNR, printre care și Miutescu,  au fost concediați. Trei dintre aceștia, inclusiv femeia în cauză, au contestat în instanță decizia de concediere și au fost reangajați, în 2011.

Sursa foto: Arhivă / generic