La sediul Ministerului Afacerilor Interne, se va întruni Comandamentul de iarnă pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.
Oficiali din cadrul MAI au precizat, pentru EVZ, ne-au dezvăluit că va avea loc o videoconferință ci toți responsabilii locali din județe, în special cele afectate de ger și viscol.
Vor fi prezenți, susțin sursele noastre, oficiali din  MAI,Ministerul Transporturilor, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) dar și din alte instituții responsabile de luareamăsurilor de protecție a populației.
Ca urmare a videoconferinței cu preceții, se vor lua măsuri în zonele cele mai afectate.

Ultimele informații furnizate de ANM anunță Cod Portocaliu în județele Gorj, Hunedoara și Caraș Severin.
În județul Gorj – codul portocaliu este valabil de la luni, ora 12.30 până la ora 18.00 zona de munte la cota de peste 1800 metri. Se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 90-100 km/h viscolind ninsoarea, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.
În Județul Hunedoara: zona de munte la peste 1800 m, de la ora  12.15 până la ora 18:00.
În județul Caraş-Severin, zona de munte la peste 1800 metri se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 90-100 km/h viscolind zăpada, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Cod Galben în toată țara

Avertizarea meteorologică de Cod Galben va avea efecte în toată țara în intervalul 25 februarie, ora 03.00 – 01 martie, ora 10.00. ANM anunță că valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.â
Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Cod Portocaliu

Din datele transmise de ANM, începând de luni, ora 3.00 și până pe 1 martie ora 10.00 va fi cod portocaliu în  Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Vor fi temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua.
În zonele afectate, respectiv Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.