Interzicerea exporturilor de cereale nu e valabilă pentru toți. Vezi ce excepții sunt

Interzicerea exporturilor de cereale nu e valabilă pentru toți. Vezi ce excepții sunt

Suspendarea exporturilor de cereale și produse agricole, pe perioada stării de urgență, nu se aplică și Statelor din Uniunea Europeană. Precizarea a fost făcută de premierul Ludovic Orban potrivit căruia informațiile în legătură cu acest subiect au fost transmise greșit.

Premierul Ludovic Orban a declarat că suspendarea a exportului de cereale şi a altor produse agricole este permisă în ţările din Uniunea Europeană. Premierul a declarat, într-o intervenție televizată la Observatorul Antenei 1 că Ministerul Agriculturii a evaluat situația stocurilor de cereale și produse derivate și a ajuns la concluzia că exporturile trebuie suspendate pentru a nu intra în criză alimentară. Restricția nu se aplică, însă, și statelor Uniunii Europene.

„Nu exportul spre ţările Uniunii Europene, vreau să fac această precizare, pentru că, din păcate, s-a transmis greşit informaţia, noi nu am interzis şi nici nu putem interzice exportul în ţări din Uniunea Europeană, suntem parte a Uniunii Europene, unde există libertate deplină de circulaţie a persoanelor, a mărfurilor, ca atare, interdicţia nu se referă la exporturile către ţări din Uniunea Europeană, ci către ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană”, a subliniat Ludovic Orban.

Premierul a menționat că interdicția se aplică doar pe perioada stării de urgență și a fost adoptată pentru ca românilor să nu le lipsească produsele alimentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Joi seara, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că va fi suspendat exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, ulei de seminţe şi zahăr.