Interviul de angajare la Elon Musk e delicat. Marea întrebare pe care o pune miliardarul

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Elon Musk, fondator al companiilor SpaceX și Tesla, are o metodă inedită de a evalua candidații în timpul interviurilor de angajare. El pune mai multe întrebări dificile pentru a afla dacă candidatul chiar are experiență sau dacă minte.

Cum e Elon Musk la interviurile de angajare

În marile companii, procesul de recrutare este foarte amplu, implicând o analiză detaliată a CV-urilor și mai multe etape de interviuri. Specialiștii în resurse umane au descoperit cum este Elon Musk la interviurile de angajare, dar și care sunt trucurile lui.

Elon Musk. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Invitat la World Government Summit din 2017, miliardarul a spus că folosește o tehnică numită “gestionarea informațiilor asimetrice” (AIM) și pune aceeași întrebare tuturor candidaților. „Spune-mi despre unele dintre cele mai dificile probleme la care ai lucrat și cum le-ai rezolvat.”, le zice afaceristul candidaților.

Interviu job. Sursa foto Pixabay

Ce este metoda AIM

Prin această metodă numită AIM (Gestionarea informațiilor asimetrice) candidatului demonstrează că spune adevărul oferind detalii despre fostele locuri de muncă, dar și despre studiile sale. Experții sugerează că un candidat care oferă răspunsuri specifice și bogate în detalii la întrebările adresate este mai probabil să spună adevărul. Angajatorii trebuie să fie foarte atenți la aceste detalii.

„Detaliile mici sunt sufletul investigațiilor criminalistice și pot oferi anchetatorilor fapte de verificat și martori de interogat. (…) Cu cât aceștia oferă declarații mai lungi și mai detaliate despre evenimentul de interes, cu atât mai mult investigatorul va fi mai în măsură să detecteze dacă spun adevărul sau mint”, a scris Cody Porter, unul dintre autorii studiului, potrivit adevarul.ro.

Candidații care mint sunt prinși imediat

Candidații care nu spun adevărul oferă mai multe informații în speranța că îi vor păcăli pe angajatori. Musk caută „dovezi ale unor abilități excepționale”. Milionarul consideră că realizările din trecut ale angajaților spun multe despre ei și despre cum se descurcă la locul de muncă.