Intervenție specială la Palatul lui Becali. Vila de milioane de euro a rămas descoperită. Ce s-a întâmplat, de fapt

Becali vrea să-i ia casa lui Talpan. foto: Arhivă EVZ

Gigi Becali a avut parte de o situație neprevăzută. Palatul, care valorează milioane de euro, a rămas fără pază. Este o situație cu adevărat periculoasă ținând cont că monumentul istoric, deținut de patronul clubului de fotbal FCSB, a mai fost vandalizat.

Pe data de 15 iunie, Palatul Becali a rămas descoperit, după ce s-a defectat mașina firmei de pază care are grijă de clădirea de milioane de euro, iar angajatul responsabil a fost nevoit să apeleze la o firmă de tractări.

Gigi Becali a avut parte de o situație neplăcută. Palatul din centrul Capitalei, păzit non stop a rămas, pentru câteva momente fără supraveghere, deoarece nimeni nu se aștepta ca mașina agentului de pază să se strice, dintr-o dată și să fie nevoie de intervenție specială.

Palatul lui Gigi Becali a fost vandalizat. Jigniri și amenințări scrise cu vopsea neagră pe ziduri

Palatul lui Gigi Becali este o ţintă, ca dovadă că s-a deschis în urmă cu ceva timp o anchetă penală după ce clădirea monument istoric din centrul Capitalei, deținută de patronul clubului de fotbal FCSB, a fost vandalizată. Gardul imobilului a fost mâzgălit cu vopsea neagră, fiind scrise jigniri și amenințări la adresa omului de afaceri George Becali.

În anul 2006, Gigi Becali a cumpărat, cu suma de 7 milioane de euro, Casa Manu-Auschnitt, de la moștenitori. Palatul de pe Aleea Alexandru l-a costat încă 1,5 milioane pentru a ajunge la aspectul din prezent.

Patronul FCSB a renovat-o cu ajutorul studenților de la Facultatea de Arte Plastice, care au fost îndrumați de Camil Roguski (1925-2012), celebrul arhitect care a decorat și sediul Guvernului.

Mai bine de 20 de camere din imensa clădire au fost decorate în stilul anilor 1930, cu pereți poleiți în aur de 24 de carate, drapeluri cu ciucuri, candelabre, icoane enorme, tablouri cu teme creștine și alte cerințe excentrice ale miliardarului care și-a botezat „cuibul” „Palatul Becali”.

Palatul este copia Muzeului Rodin din Paris și a fost construit în anul 1920

Mai bine de 5.000 de metri are locul din Aleea Alexandru, dintre care 2.000 reprezintă suprafața locuibilă și 3.000 grădina. Clădirea impresionantă este un adevărat loc de pelerinaj, unde oameni de toate vârstele se strâng, cu speranța că miliardarul va „scăpa” printre degete măcar câteva sute de lei și pentru cei în nevoie.

Patronul FCSB-ului este și unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România. După Revoluție, grație unui împrumut luat de la Gheorghe Hagi și a banilor pe care i-a moștenit, a început să importe din Turcia, cu ajutorul unor TIR-uri, blugi, țigări și săpun. Ulterior, s-a axat pe domeniul imobiliar, a cumpărat pământ și l-a vândut la super-preț. În prezent, are o avere estimată între 325 şi 425 de milioane de euro.

În prezent, Gigi Becali nu mai este proprietarul în acte al Palatului, ci Alexandra, Cristina și Teodora, cele trei fiice ale sale. În cadrul unui interviu, patronul echipei FCSB a declarat că a trecut proprietatea pe numele lor, potrivit cancan.ro.