Giganții Internetului le cer utilizatorilor să iasă la vot la alegerile europarlamentare

Giganții Internetului le cer utilizatorilor să iasă la vot la alegerile europarlamentare

Platformele de social media şi serviciile de internet s-au alăturat efortului de a le reaminti cetăţenilor să voteze în alegerile europene

Facebook, Google, Snapchat şi Twitter se află printre platformele internet care oferă servicii suplimentare pentru a se asigura că europenii votează şi că alegerile nu sunt compromise în mediul online, informează site-ul Parlamentului European.

Google oferă prioritate în prezentarea candidaţilor şi le reaminteşte oamenilor să voteze. Profilele candidaţilor sunt mai vizibile decât de obicei şi pe YouTube.

Facebook le reaminteşte utilizatorilor că alegerile se apropie şi în ziua alegerilor va prezenta opţiunea unui buton "I voted" (Am votat). De asemenea, reţeaua de socializare şi-a intensificat eforturile de a-i face pe utilizatori să depisteze ştirile false, scrie Agerpres.

Pe Instagram apar stickere speciale care trimit către site-ul alegerilor.

Utilizatorii de Snapchat care au vârsta legală pentru a vota vor primi un mesaj video din partea Team Europe, care le va reaminti să voteze.

Twitter a introdus emoticoane speciale care însoţesc hashtag-urile #EUelections2019 şi #thistimeimvoting în diferite limbi.

Peste 426 de milioane de cetăţeni sunt eligibili să voteze în toate ţările UE între 23 şi 26 mai.

Parlamentul European va publica, la 26 mai 2019, rezultatele alegerilor europene de anul acesta pentru fiecare țară, precum și o estimare a componenței sale. Respectând pe deplin legile electorale naționale, contractantul Parlamentului, Kantar, va stabili proiecții ale mandatelor obținute la nivelul Uniunii și la nivel național. Imaginea de ansamblu la nivel european va oferi o primă proiecție generală, cu cifre globale pentru grupurile politice, pe baza structurii Parlamentului care își încheie mandatul. Vom afișa datele disponibile pe măsură ce votul se va încheia în statele membre. Proiecțiile vor fi actualizate până când în toate statele membre se va încheia votul, iar rezultatele finale vor fi publicate de către autoritățile electorale naționale, arată site-ul Parlamentului European.

În plus, în 26 mai, în primele ore ale serii, pentru țările în care votul s-a încheiat deja, paginile naționale vor afișa rezultatele obținute în alegeri de partidele naționale și de grupurile politice, distribuția partidelor naționale și a grupurilor politice în procente și mandate, precum și prezența la vot, conform cifrelor anunțate de autoritățile electorale naționale. Paginile naționale vor fi adăugate și actualizate pe măsură ce votul se încheie treptat în statele membre.

 

Ne puteți urmări și pe Google News