Evenimentul Zilei > Justitie > Interlopul care și-a amenințat rivalul că-i smulge inima, CONDAMNAT
Interlopul care și-a amenințat rivalul că-i smulge inima, CONDAMNAT

Interlopul care și-a amenințat rivalul că-i smulge inima, CONDAMNAT

Curtea de Apel Timișoara a dat, ieri, sentința definitivă în dosarul în care interlopul Lucian Boncu a fost trimis în judecată de procurori pentru amenințare. El i-a spus unui rival ”îți scot inima din piept și i-o arunc mamei tale”. Cel vizat era Adrian Taloș, alt interlop timișorean, vcare i-a făcut plângere la Poliție.

Adrian Taloș, care făcea parte dintr-o grupare interlopă adversă, a fost înjunghiat în mijlocul străzii, în mâni, picioare și coapse, în apropiere de Palatul Dicasterial, după ce a fost audiat de instanță într-un dosar, în iunie 2016. El a ajuns la spital, unde, a doua zi, s-a trezit cu Boncu în vizită.  Conform martorilor audiați, ”s-a prezentat în salon inculpatul Boncu Lucian-Adrian însoțit de o persoană de sex masculin, inculpatul a mers la patul persoanei vătămate și a amenințat-o cu moartea, în sensul că îi va scoate inima și o va da mamei sale. Inculpatul i-a adus persoanei vătămate și un buchet de flori decorat cu hârtie ornamentală specifică ritualului funerar. În tot acest timp, cealaltă persoană de sex masculin a rămas la ușa salonului”. Mama ccelui amenințat a sunat la 112, polițiștii găsind florile mortuare când au ajuns la spital.

Judecătoria Timișoara l-a condamnat pe Lucian Boncu pentru amenințare la trei luni de închisoare cu suspendare, însă acesta a atacat sentința. Curtea de Apel Timișoara i-a respins acțiunea, condamnarea din prima instanță rămânând definitivă. În plus instanța a decis să mărească de la 1.000 lei la 5.000 lei daunele morale pe care trebuie să le plătească lui Taloș.