INTERCEPTĂRILE lui Trump, ținute la SECRET? Ce știe FBI și NU vrea sau NU poate să spună?

FBI a anunțat că va oferi informații unor senatori americani din Subcomisia pentru Terorism, dar într-un cadru „clasificat”.

După ce Trump a afirmat că este posibil ca membri ai echipei sale să fi fost supravegheați de administrația Obama, senatorul Lindsay Graham a cerut informații de la FBI în această privință.

Senatorul republican a solicitat ca aceștia să prezinte până miercurea trecută orice dovezi privind mandate de ascultare sau supraveghere. În caz contrar, Lindsay Graham a amenințat că va depune o cerere în justiție.

FBI nu a oferit informațiile cerute până miercuri, însă i-au trimis senatorului un răspuns. Potrivit lui Graham, directorul FBI, James Comey, a acceptat să le ofere informații acestuia și senatorului democrat Sheldon Whitehouse, însă într-o întâlnire „clasificată”, astfel că publicul nu va avea acces la informațiile dezvăluite.

Graham este președintele Subcomisiei pentru Infracțiuni și Terorism din cadrul Comisiei Judiciare, iar Whitehouse este liderul democraților din această subcomisie.

Nu a fost stabilită o dată a întâlnirii celor doi senatori cu James Comey. „Se pare că FBI a contactat staff-ul meu și a spus că ne va oferi răspunsuri într-o manieră clasificată”, a declarat Graham cu ocazia unei audieri despre implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale, scrie Daily Mail.

Situația ridică o serie de întrebări:

- Dacă nu a existat supraveghere, de ce FBI ar dori să îi informeze pe cei doi senatori într-o ședință „clasificată”?

- Ce pot conține informațiile, încât trebuie ascuns de opinia publică?

- Este posibil ca FBI să încerce să găsească o scuză, pentru a evita amenințarea unei acțiuni în justiție a lui Graham?

În mod cert, ceva există, altfel, FBI ar fi răspuns că nu există nici o informație și nici o investigație.

Totuși, bănuiala că o anumită supraveghere există, de vreme ce convorbirile telefonice ale lui Trump cu președintele Mexicului și cu premierul Australiei au fost transcrise, iar fragmente din acestea s-au scurs în presă.

Dacă nu Trump le-a dat presei (greu de crezut, pentru că președintele american nu iese prea bine), atunci de unde au apărut transcrierile convorbirilor.