"Pe parcursul discuţiei, numitul Vasilescu Claudiu şi-a exprimat dezinteresul faţă de obiectul contractului constând în 'asigurarea producţiei de materiale video', devoalând totodată caracterul fictiv al contractului: 'Am operatorul cu mine. Poate şi acum să facă, nu, facem o înregistrare… să fie acolo'. În plus, acelaşi Vasilescu Claudiu a ţinut să precizeze faptul că încheierea acestui contract a reprezentat doar un ajutor acordat altor persoane ('Din punctul meu de vedere n-am nicio treabă, nicio apăsare, e treaba lor. E treaba lor. I-am ajutat…i-am ajutat'.) şi că cel care solicită banii este numitul Rebega Laurenţiu, parlamentar în Parlamentul European: 'O să mă sune, o să mă zăpăcească la cap…Rebega… Europarlamentar… Europarlamentarul lor… Finul lui Daniel… Finul lui Daniel Constantin', se arată în documentele de la dosar, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas şi secretarul general al instituţiei, Virgil Găman, au fost reţinuţi, joi seară, de procurorii anticorupţie, în dosarul mitei de 40.000 de euro din contracte fictive. În același dosar, au fost reținuți și administratorii unor societăţi comerciale, Claudiu Vasilescu şi Zoltan Jozsef Haller.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de europarlamentarul Laurenţiu Rebega pentru mai multe fapte în dosarul în care s-au făcut percheziţii la Ministerul Agriculturii.

El este acuzat de folosirea influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, instigare la spălare de bani, la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la uz de fals.