Evenimentul Zilei > Actualitate > INTERCEPTĂRI din DOSARUL MICROSOFT. Ce vorbeau la telefon suspecții ARESTAȚI preventiv. Sandu: De la Funeriu si Vreme a pornit toata porcaria. Cocoș: Am vorbit și cu Elena
INTERCEPTĂRI din DOSARUL MICROSOFT. Ce vorbeau la telefon suspecții ARESTAȚI preventiv. Sandu: De la Funeriu si Vreme a pornit toata porcaria. Cocoș: Am vorbit și cu Elena

INTERCEPTĂRI din DOSARUL MICROSOFT. Ce vorbeau la telefon suspecții ARESTAȚI preventiv. Sandu: De la Funeriu si Vreme a pornit toata porcaria. Cocoș: Am vorbit și cu Elena

După arestarea preventivă a patru suspecți din Dosarul MIcrosoft au apărut și stenograme ale unor discuții purtate de aceștia, interceptate de anchetatorii care instrumentează acest caz. În noaptea aceasta, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a arestat preventiv pe ostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocos și Nicolae Dumitru și edilul Gheorghe Stefan "Pinalti" au ajuns in arestul Politiei Capitalei.

Într-un set de interceptări fostul ministru Gabriel Sandu vorbeste cu o persoana a carei identitate nu este prezentată de procurori. În această discuție, Sandu spune că miniștii Funeriu și Vreme ar sta la baza acestui scandal.

Gabriel Sandu: Funeriu, daca are protectie de la PMP si pe Vreme… au si ei un abuz in serviciu cand, in fond, ei au facut toata porcaria asta, deci de la ei a pornit tot, intelegi, iar ala care e cel mai in belea sunt eu.

Cocoș: ”Am vorbit și cu Elena”

Intr-o altă stenogramă care descrie o discuție cu Dinu Pescariu, suspectul Dorin Cocos mentioneaza o persoană pe nume "Elena".

Dorin Cocos: Las-o asa, ca e mai bine. Las-o asa. Ca am vorbit si cu…cu Elena, si a zis: Foarte bine
Dinu Pescariu: Da?
Dorin Cocos: Da.
Dinu Pescariu: Bravo!
Dorin Cocos: Cand am spus… Ca am stat si m-am gandit… Bai, acolo nu scrie ca eu trebuie sa-i dau decat dupa 10 ani. Pai incep sa ii dau maine. Ce? Hai sa fim drepti. Si cu asta basta. Si tu lasa-le acolo!

Pescariu: Mi-a fost frică să le duc acasă

În discuțiile cu Dorin Cocoș apare vizibil faptul că Dorin Pescariu se teme din pricina anchetei care a fioat deja declanșată.

Dinu Pescariu: Mi-a fost frica sa le duc acasa.
Dorin Cocos: Foarte bine. Esti nebun? Mai bine da-le incoace!
Dinu Pescariu: Da.
Dorin Cocos: Lasa-le dracu'! Ei, usor, asa!
Dinu Pescariu: Pai da' il facem!
Bai, tu esti prost?: Nu intelegi ca de atunci nu mai…

Dorin Cocos: Are si el? (…) Nu poate sa spuna chiar tot.
Dinu Pescariu: Ce sa spuna?
Dorin Cocos: Pai cum ce sa zica? Asta mi-a zis cu tema. (…)
Dinu Pescariu: Nu conteaza. Dar de ce? Sa zica el? (…)
Dorin Cocos: Ma duc la prezidentiale, in p…a mea.
Dinu Pescariu: Zice… asta chiar e pe fata.

Elena Udrea a dezmințit implicarea în cazul Microsoft

Elena Udrea a dezmintit ca ar avea vreo implicare in Dosarul Microsoft.

"Celor care ma ataca, dar mai ales sustinatorilor mei, le spun ca nu exista nicio posibilitate ca eu, Elena Udrea, sa am vreo legatura cu aceasta afacere (Microsoft -n.red.), in masura in care ea va fi demonstrata de procurori ca fiind asa cum arata acum. Oamenii chiar daca sunt casatoriti, cel putin in cazul meu (…), mai ales cand au cariere separate, ajung la un moment dat sa aiba chiar in interiorul unei casatorii vieti separate. Acesta este si motivul pentru care pana la urma am ajuns la divort", a spus Udrea, la Digi 24.

 

DNA pentru „Evenimentul zilei”: „Elena Udrea nu are calitate de învinuit sau inculpat”

Ca urmare a anchetelor declanșate de Direcția Națională Anticorupție împotriva lui Gheorghe Ștefan, a lui Dorin Cocoș sau a fostului președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, în mass-media au apărut informații potrivit cărora candidatul la președinție Elena Udrea ar fi urmărit penal. Pentru a lămuri aceste aspecte, „Evenimentul zilei” s-a adresat procurorilor anticorupție. DNA ne-a transmis că liderul PMP nu are calitate de învinuit sau inculpat.

„La solicitarea dvs. din data de 28 octombrie 2014, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: La momentul solicitării  persoana menţionată  de dvs. nu are calitate de învinuit sau inculpat în cele trei dosare la care faceţi referire.”

Citiți aici intregul conținut al adresei transmise de DNA redacției Evenimentul zilei!

Dumitru Nicolae: Afacere donată copiilor

Alte stenograme făcute publice miercuri duminezță conțin o discutie intre omul de afaceri Dumitru Nicolae și o persoana prezentata cu numele de "Cleo".

D. Nicolae: Auzi, vorbeste tu cu, cum o cheama, cu notarita. Daca e, luni sa-mi pregatiti si mie documentele in care sa dau actiunile (firmei – n. red) donatie la copiii mei.
(…)
Cleo: La modul ca, daca sa spunem ca ai vreodata niste creante, in urmatorii trei ani, sa zicem, ai datorii, iti anuleaza donatia.

DOSARUL MICROSOFT. Cei patru SUSPECȚI au fost arestați. Vor petrece următoarele 29 de zile în arestul Poliţiei Capitalei

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, au fost arestaţi în dosarul licenţelor Microsoft de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cererea DNA de arestare a celor patru reţinuţi în dosarul Micorsoft s-a judecat ieri. Citiți aici mai multe detalii!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: