Integrarea în UE deschide larg porțile pentru mediul de afaceri din Republica Moldova

Integrarea în UE deschide larg porțile pentru mediul de afaceri din Republica Moldova Sursa: Tanaonte | Dreamstime.com

Odată cu aderarea la Uniunea Europeană mediul de afaceri din Republica Moldova se va relansa și vor apărea numeroase oportunități pentru investitori.

Republica Moldova se află în plin proces de integrare în UE, iar transformările țării iau avânt. Schimbări esențiale pentru dezvoltarea țării vecine se vor produce în mediul de afaceri. Acolo unde se va putea investi mult mai consistent și mai facil, la nivel de legislație.

Europarlamentarul român, Siegfried Mureşan a vorbit despre mediul de afaceri din țara vecină, în cadrul unui eveniment organizat la Chișinău de Asociația Businessului European.

Organizatorii evenimentului și-au propus să prezinte oportunitățile procesului de integrare a țării vecine în UE și evoluția politicilor publice. În cadrul unei intervenții online, Siegfried Mureșan a afirmat că întărirea sistemului bancar, combaterea spălării banilor, a corupției și reforma justiției sunt esențiale pentru dezvoltarea economică a Basarabiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noi oportunități pentru business, în Republica Moldova

„În următorii ani, în RM se vor face simțite standardele europene de viață pentru oameni dar și în materie de predictibilitate pentru dumneavoastră, mediul de afaceri. Acest proces de aderare este un proces care chiar înainte de finalizarea politică și instituțională va aduce beneficii, predictibilitate, stabilitate. Produsele din RM vor fi mereu binevenite în UE. Efectuați acele investiții care sunt necesare pentru ajustarea standardelor produselor cât să aveți succes pe piața UE”, a spus Mureșan.

Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan, membru PNL. Sursa foto: arhiva EVZ

„UE dorește să investească în reguli egale de joc, concurență loială, tot ce înseamnă standard atunci când vorbim de producere va trebui să ne conformăm la anumite reguli care nu se vor implementa peste noapte. Datorită integrării RM are acces la cea mai mare piață comună. Putem vedea acest lucru cuantificat și monetizat în volumul exporturilor”, a precizat și Mariana Rufa, director executiv EBA.

În timp ce președintele țării, Maia Sandu, a spus că: „În ultimii ani în RM am urmărit să edificăm o economie deschisă, liberă și digital pregătită pentru a fi integrate în piața unică a UE. Ne dorim ca de pe acum frontierele să nu mai reprezinte bariere pentru cei care vor să investească în economia noastră. Vă chemăm să priviți aceste costuri temporare ca pe o investiție într-un viitor mai bun.”

sursa: tvrmoldova.md.