Întârzieri record la CFR. Pasagerii au avut multe de îndurat
- Emma Cristescu
- 3 noiembrie 2023, 23:14
De ani întregi, pasagerii sunt nemulțumiți de întârzierile de la CFR, iar situația nu se va remedia prea curând. Marea problemă este că nimeni nu dorește să investească în infrastructura feroviară.
De ani întregi, pasagerii sunt nemulțumiți de întârzierile de la CFR, iar situația nu se va remedia prea curând. Marea problemă este că nimeni nu dorește să investească în infrastructura feroviară.
Reprezentanții CFR au anunțat că întârzierile sunt în creștere de la un an la altul și că situația nu se va remedea dacă nu se vor face investiții în infrastructura feroviară. Anul trecut, trenurile de călători au însumat 4.326.618 de minute de întârziere. Asta înseamnă 8 ani și două luni. O altă problemă este că peste 53% dintre podurile pe care circulă trenurile au durata normală de funcționare expirată.
„Cazurile de forță majoră, de lucrările de reparații ale infrastructurii feroviare, inclusiv la poduri și podețe, de societățile prestatoare de servicii către CFR, de lucrările de ridicare a restricțiilor de viteza executate de personal CFR și de lucrările de pe Coridorul IV pe tronsoanele: Ghioroc – Simeria, Simeria – Coșlariu, Coșlariu - Sighișoara, Sighișoara - Brașov”, se pare ca au fost cauza întârzierilor potrivit CFR, conform digi24.ro.
93 de oameni, loviți de trenurile CFR în 2022
În 2022 au fost înregistrate 280 de accidente feroviare, dintre care 93 de loviri de persoane (cu excepția cazurilor de suicid), 158 loviri ale vehiculelor rutiere, 5 incendii de tren, 26 de deraieri și o singură coliziune de trenuri.
În anul 2022, 1 accident si 59 incidente feroviare au fost analizate în contul CNCF “CFR” SA. De menționat că la data prezentului Raport de activitate sunt în curs de investigare 17 accidente pentru care încă nu au fost stabilite cauzele producerii acestora”, se mai spune în document.
Cât câștigă conducerea companiei
Valoarea indemnizației brute a directorului companiei a fost calculată pentru anul 2022 la o sumă de 535.500 lei. Ion Alexandru Simu a încasat lunar de la CFR un salariu de circa 29.000 lei. În declarația sa de avere, directorul Simu a scris că a obținut în ultimele 12 luni venituri în valoare de 351.622 lei.
Salariul brut al unui membru al Consilului de Administrație al CFR e de 12.488 lei lunar, iar salariul directorului financiar este de 33.548 lei lunar. Câștigul mediu lunar net al unui salariat este de 3.641 lei.