Evenimentul Zilei > Social > Întâlnire la Bucureşti între Horia Roman Patapievici cu Evgheni Vodolazkin, marea revelaţie a literaturii ruse actuale
Întâlnire la Bucureşti între Horia Roman Patapievici cu Evgheni Vodolazkin, marea revelaţie a literaturii ruse actuale

Întâlnire la Bucureşti între Horia Roman Patapievici cu Evgheni Vodolazkin, marea revelaţie a literaturii ruse actuale

Evenimentul începe astăzi, când, la ora 19.00, se lansează romanul „Soloviov si Larionov”, un eveniment la care vor participa, alaturi de Evgheni Vodolazkin, Teodor Baconschi, Mihail Vakulovski şi Denisa Comănescu. Mâine, tot de la ora 19.00, cititorii sunt aşteptaţi la o întâlnire cu Horia-Roman Patapievici şi Evgheni Vodolazkin, într-o ediţie specială „Înapoi la argument“.

Ambele evenimente vor avea loc la Libraria Humanitas de la Cişmigiu şi se vor încheia cu sesiuni de autografe acordate de Evgheni Vodolazkin. Evgheni Vodolazkin s-a născut în 1964 la Kiev, unde şi-a făcut studiile universitare. Este doctor în ştiinţe filologice, specialist în literatura rusă veche. Din 1990 devine cercetător la Institutul Literaturii Ruse (Puskinskii Dom) din Sankt-Petersburg. Este autorul a peste o sută de lucrări ştiinţifice şi a numeroase romane. Debutează ca scriitor în 2005, cu romanul „Răpirea Europei”. În 2009, publică romanul „Soloviov şi Larionov”, care se bucură imediat de succes, fiind nominalizat la premiile Andrei Belii şi Bolsaia Kniga (Marea Carte). În 2011 îi apare culegerea de studii şi eseuri „Instrumentul limbii”.

În 2012 publică romanul „Laur” („Lavr”; Editura Humanitas Fiction, 2014), care devine revelaţia literară a anului 2013 în Rusia, fiind dublu câştigător al Premiului Bolsaia Kniga – Premiul întâi şi Premiul cititorilor – şi câştigător al Premiului Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi). Tot în 2013, romanul a fost nominalizat pe lista scurtă la premiile Naţionalnii Bestseller (Bestsellerul Naţional) şi Russkii Buker (Booker Rus). Opera literară a lui Evgheni Vodolazkin este în curs de traducere în peste douăzeci de ţări.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News