Evenimentul Zilei > Politica > Întâlnire între Klaus Iohannis și premierul britanic Theresa May la Bruxelles. VEZI ce TEME vor fi abordate
Întâlnire între Klaus Iohannis și premierul britanic Theresa May la Bruxelles. VEZI ce TEME vor fi abordate

Întâlnire între Klaus Iohannis și premierul britanic Theresa May la Bruxelles. VEZI ce TEME vor fi abordate

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că joi va avea la Bruxelles o întrevedere cu premierul britanic, Theresa May.

Şeful statului a precizat că discuţia va avea loc în marja Consiliului European, înainte de începerea reuniunii. Iohannis a subliniat că pentru el tema principală a întâlnirii o reprezintă soarta românilor din Marea Britanie.

"Vom avea o discuţie legată de chestiuni care ne preocupă – şi probleme europene, şi probleme bilaterale. Pentru mine, tema principală va fi legată de soarta românilor din Marea Britanie", a declarat șeful statului, miercuri, la Palatul Cotroceni. 

Negocierile Marii Britanii cu Uniunea Europeană ar putea dura mai mult de doi ani, astfel că ieşirea ţării din comunitatea europeană ar putea avea loc după martie 2019, a afirmat premierul Theresa May în timpul audierilor în Camera Comunelor.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European, care are loc la Bruxelles.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.