„Tricolorii” vor susține, astăzi (de la ora 19.00, în direct la TVR 1 și liveTEXT pe www.evz.ro), la Torshavn, cel mai important meci din preliminariile turenului final, unde sunt obligați să câștige. Ultima dată când România a participat la Euro a fost în 2008. Un eventual succes în Feroe, naționala se va califica direct la întrecerea din Hexagon.

„Este un meci extrem de important, este un meci care ne poate duce la turneul final din Franţa. Este o victorie de care fotbalul românesc, jucătorii, echipa naţională au nevoie”, a declarat selecționerul Anghel Iordănescu.

De partea cealaltă, naționala din Insulele Feore a acumulat 6 puncte în Grupa F, în care a izbutit să învingă Grecia, în ambele meciuri. „România are nevoie de victorie ca să-şi asigure participarea la EURO, dar şi noi am avut o campanie foarte bună în aceste preliminarii şi vom încerca să câştigăm acest ultim meci pe care îl vom disputa la noi acasă", a spus selecţionerul Lars Olsen. Amintim că lotul gazdelor este format din 50% jucători profesioniști și 50% din amatori.

Profesionisti:

Nielsen – Stjarnan
Natestad – Midtjylland
Davidsen – Vejle
Joensen – FC Copenhaga
Balvinsson – Federicia
Bartalsstovu – Levanger
Sorenssen – Vejle
Edmunsson – Vejle

Amatori:

Justinussen – tamplar
Jonas Naes – avocat
Gregersen – functionar public
Vatnhamar – profesor
Jakobsen – electrician
Faero – student

Insulele Feroe: Nielsen – Naes, Faero, Nattestad, Davidsen – Rene Joensen, Jakobsen, Baldvinsson, Vatnhamar, Bartalsstovu – Edmundsson

Antrenor: L. Olsen

România: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Budescu, Stancu – Fl. Andone

Antrenor: A. Iordănescu

CLASAMENT

1. Irlanda de Nord     20p
2. România     17p
3. Ungaria     16p
4. Finlanda     11p
5. Ins. Feroe     6p
6. Grecia     3p