Evenimentul Zilei > Actualitate > Institutul Cantacuzino, un cartof fierbinte și pentru Educație
Institutul Cantacuzino, un cartof fierbinte și pentru Educație

Institutul Cantacuzino, un cartof fierbinte și pentru Educație

Nici Ministerul Educației nu știe ce să facă cu Institutul Cantacuzino, aflat în acest moment în moarte clinică. După ce toamna trecută l-a preluat de la Ministerul Sănătății care l-a dat cu amândouă mâinile, acum ministrul Sorin Cîmpeanu vrea să-l dea mai departe Universității de medicină carol Davila din București.

Institutul Cantacuzino din București se află în acest moment în faliment. Instituția are datorii către stat, salariații și-au primit doar parțial lefurile, iar producția de vaccin antigripal e întreruptă. 

Instituția a fost predată toamna trecută de Ministerul Sănătății către Ministerul Educației care acum vrea să-l dea mai departe Universității de medicină Carol Davila din București.

Studenții acesteia au protestat săptămânile trecute în fața Guvernului cerând salvarea institutului. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a trimis rectorului Ioanel Sinescu o scrisoare în care îl roagă să analizeze posibilitatea preluării.

Ministrul spune că UMF Bucureşti "beneficiază de cei mai buni specialişti în domeniul de activitate al institutului, cadre didactice universitare cu recunoaştere internaţională, dar şi de persoane cu experienţă şi rezultate remarcabile în ceea ce priveşte managementul unităţilor şi instituţiilor din domeniul medical".

Până acum, nici rectorul Ioanel Sinescu, nici managerul institutului Adrian Onu nu au făcut nicio declarație.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.