Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă pe 5 ianuarie 2017 contestaţia DNA la decizia instanţei prin care lui Sebastian Ghiţă i-a fost ridicată interdicţia de părăsire a teritoriului României, în dosarul în care fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti alături de foşti şefi din poliţie şi parchete.

Pe 16 decembrie, un complet de judecată a decis ca fostul deputat Sebastian Ghiţă să rămână sub control judiciar pe cauţiune, însă i-a fost ridicată interdicţia de părăsire a teritoriului României fără încuviinţarea instanţei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de procurorii DNA, astfel încât fostul deputat nu are voie să plece din ţară.

Iniţial, contestaţia DNA trebuia judecată pe 30 ianuarie 2017, termen schimbat pentru data de 5 ianuarie 2017, când procurorii ar putea cere ca Ghiţă să fie arestat preventiv în lipsă, dacă se dovedeşte că el a părăsit România.

Procurorii DNA Ploieşti au emis, miercuri, mandat de aducere pe numele fostului deputat, după ce acesta nu s-a prezentat la Parchet în baza citaţiei anchetatorilor, au declarat surse apropiate anchetei. Ghiţă a fost citat să se prezinte la DNA Ploieşti la ora 12,00 în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, el trimiţându-şi avocaţii.

În aceste condiţii, fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit.

Poliţia Română susţine că, până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieşirea din ţară a fostului deputat